Tisdag 21 Sep
Stockholm

Ingen Foppa - Modo tog poäng ändå

Svängigt när formlagen Modo och Linköping möttes.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var två formstarka lag som möttes i Swedbank Arena. Både Modo och Linköping hade tre segrar på sina fyra senaste matcher och det blev svängigt värre på tisdagskvällen i en match som ingen var speciellt nöjd med.

Matchen slutade 3-3, ett resultat som båda lagen hade velat se annorlunda.

- Det var både bra och dåligt. Vi kämpar på bra, men vi tappar lite markering och dom kontrar in nåt mål. Det ska inte hända på hemmaplan. Lite mer effektivt så hade vi haft tre poäng, säger Modos Per-Åge Skröder till ppv.

Linköpings Joakim Eriksson, vars lag var det som kvitterade till 3-3 i slutet av matchen var än mer delad i sitt omdöme om matchen.

- I och med att vi får en sen kvittering så är man väl ganska nöjd med att det blir poäng, men som helhet kan man inte vara nöjd. Vi ska ha tre poäng.

Matchen svängde fram och tillbaka och ett oavgjort resultat var fullt logiskt till slut.

Magnus Häggström sköt 1-0 för Modo - hans första poäng utan att Peter Forsberg fanns med i laget - med första periodens enda mål.

I andra svängde matchen två gånger om. Tony Mårtensson stänkte (ja, faktiskt) in kvitteringen omgående och senare stänkte (mer logiskt, kanske) Magnus Johansson in 2-1 med fem minuter kvar av perioden.

Modo vände tillbaka igen. Morten Madsen förvaltade ett friläge efter tekning i egen zon till 2-2 och sedan krigade - verkligen krigade - Dan Hinote in ledningspucken framför mål.

1-1-skytten Tony Mårtensson om perioden som sådan:

- Vi spelar riktigt bra i 15 minuter. Sen gör vi ett misstag vid tekning i offensiv zon och tio sekunder senare står det 2-2 och sen är vi bedrövliga sista tre.

Tredje perioden var Linköpings och man hade ett par vassa chanser att kvittera innan 3-3-pucken väl dök upp.

Pontus Petterström stod ute vid långsidan och skickade in en puck framför mål som Jaroslav Hlinka tog emot framför kassen och lade över på backhand och stötte in det poänggivande målet.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela