Lördag 8 Maj
Stockholm

Särkijärvi sågar Luleå efter krossen

"Vi är ett bättre lag".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sedan 1985 har Luleå bara vunnit tre matcher i Skellefteå av sjutton möjliga, inför kvällens match. Inte heller erbjöd den här kvällen någon bättring i statistiken för norrbottningarna, som aldrig var riktigt nära poäng den här gången.

Skellefteå var klart bäst under matchinledningen, men matchen stod likväl och vägde något, innan Erik Forssell så kunde styra in 3-1 i mittperioden och där egentligen döda matchen.

- Vi har inte pratat om något annat i två dagar än att vi ska vara med från början här och sedan är vi inte det ändå. Det är för dåligt, säger Luleås Niklas Olausson till ppv.

Sågar Luleå

Västerbottningarna kändes hela tiden något hetare i skridskoåkningen matchen igenom och lagets tränare, Hans Särkijärvi, var inte direkt jätteimponerad av Luleå.

- Jag tycker att vi rakt igenom över fyra femmor har ett bättre lag än Luleå, så därför vinner vi ju, säger Särkijärvi.

- Sedan har vi ju en strategi som har fungerat bra mot dem så här långt, men vad den är tänker jag inte prata om i media, fortsätter han.

Skellefteås målvakt Andreas Hadelöv räddade 22 skott, men hade i praktiken väldigt lite att göra. Förutom Olaussons mål i den första perioden, hade Luleå ytterst få klara målchanser och Skellefteås backar skyfflade effektivt undan potentiellt farliga returer.

- Det handlade mest om att stå och beundra skönspelet för mig. Jag hade inte speciellt mycket att göra. Vi spelade med bra skridskoåkning och intensitet, menar Hadelöv.

Sedan Skellefteå åter gick upp i elitserien 2006, har man nu vunnit nio av tio matcher mot Luleå hemma i Skellefteå Kraft Arena.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela