Tisdag 21 Sep
Stockholm

REKORDMÅLVAKTEN

Stefan Liv knäckte Jarmo Myllys rekord: "Kul för en statistiknörd som jag".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG Frölunda försökte och försökte, men Stefan Liv uppträdde lugnt, sansat och stabilt.

När slutsignalen ljöd i Scandinavium lät han känslorna träda fram. Han jublade vilt med lagkamraterna och bjöd sedan de tillresta HV-fansen på lite extra publikfrieri.

Med sin 33:e elitserienolla passerar han Jarmo Myllys och blir den som har hållit nollan flest gånger i elitseriens historia.

- Jag hade ju redan rekordet för antal nollar i grundserie och slutspel, men det är var kul att få det här också. Det är alltid kul att slå rekord, speciellt för en statistiknörd som jag, säger Stefan Liv till hockeysverige.se.

Statistiknörd?

- Ja, eller hockeynörd kanske ... Jag följer allt, läser allt och hänger med rätt bra.

Hur länge har du haft koll på det här?

- Sedan jag började nosa på rekordet, men speciellt nu den senaste tiden.

Känns det extra att passera en ikon som Jarmo Myllys?

- Ja, han uppnådde väldigt mycket under sin karriär och vi spelade ju ihop en kort period, så naturligtvis är det det. Men det är alltid speciellt att slå ett rekord vem du än tar det från. Nu höll ju han sina nollor på färre matcher i och för sig.

Revansch efter lördagens debacle

HV71 svarade för en mycket solid insats i Scandinavium. Det slappa, lite nonchalanta spelet som präglade hemmaförlusten mot Skellefteå i lördags var som bortblåst.

- Vi var verkligen inte nöjd med den matchen. Skellefteå gjorde det bra, men vi kom inte upp i nivå. Den här segern i dag var väldigt viktig. Färjestad tappade ju poäng i går, så nu rycker vi lite i toppen.

Offensivt fortsätter HV71:s powerplay att leverera. Det var i den spelformen som Janne Niinimaa dunkade in 1-0 efter idogt arbete av Per Ledin framför Johan Holmqvists kasse. Teemu Laine ökade på till 2-0 innan den andra perioden var till ända. Detta sedan HV satt hård press mot Frölundakassen.

Martin Thörnberg avrundade målskyttet i numerärt underläge efter en delikat framspelning av Johan Davidsson.

- Vi gör en riktigt bra match i dag. Det blir alltid lite speciella matcher i Göteborg. Tändvätskan är det aldrig några problem med.

Inte nollorna heller, bevisligen.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela