Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Almqvist fick skridsko i ansiktet

- 24/11/2009, 23:01 -

"Det blödde som fan".

GÖTEBORG Det var en incident som fick Scandinavium att kippa efter andan. Sent i den första perioden snavade Fredrik Pettersson över HV71:s juniorback Adam Almqvist. Det ville sig så illa att 18-åringen fick Frölundaforwardens skridsko i ansiktet.

Blodet droppade från munnen, men tur i oturen var att han blev träffad på läppen och inte på halsen.

- Jag hann inte tänka så mycket, det small bara till och sedan såg jag att det blödde som fan, säger Adam Almqvist till hockeysverige.se.

Han klarade sig undan med två stygn men slog av en halv tand medan en andra tand lossnade.

- Jag får gå till tandläkaren i morgon och fixa i ordning det, konstaterar han lugnt.

Du hann aldrig bli skraj?

- Skraj vet jag inte ... Jag såg ju att det blödde väldigt mycket, men skridskon tog ju inte på halsen. Då hade det varit värre.

Adam Almqvist var tillbaka i spel i den andra perioden och fullföljde matchen i HV:s andras backpar tillsammans med veteranen Janne Niinimaa. Han gjorde inga poäng, men noterades för sin första utvisning.

- Det gick okej, men jag kan bättre. Det gäller att försöka spela sitt eget spel, menar 18-åringen, som egentligen skulle ha varit utlånad till Troja-Ljungby.

- Backarna som är skadade är inte tillbaka så jag fick stanna. Det är bara positivt, jag vill stanna här så länge jag bara kan.

Hockeysverige.se

Skrivet av: