Tisdag 18 Maj
Stockholm

Djurgården tar hem succébacken

Deilert har varit lysande i Mora.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han har gjort succé med Mora i allsvenskan. Nu plockar Djurgården hem backen Alexander Deilert för att se om han är redo för att spela elitseriehockey igen.

– Jag vet inte mycket mer än att Hardy vill se mig spela. Nu satsar jag självklart på att ta en plats i laget och göra det bästa om jag får speltid, säger 20-åringen till difhockey.se.

Deilert har fått stort förtroende av Moratränaren Harald Lückner och ligger tack vare sina 15 poäng (5+10) på 20 matcher trea i de allsvenska backarnas poängliga. Bara Malmös Fredrik Eriksson och Växjös Josh MacNevin har svarat för fler poäng.

– Han har gett mig mycket speltid och jag har fått träna allt. Jag har fått spela i boxplay och powerplay och jag har fått mycket istid i viktiga lägen i slutet av matcherna. Det ger självförtroende och jag känner mig starkare som spelare. Jag har vågat följa upp mer i anfallen, förklarar Alexander Deilert.

Den Farstafostrade backen gjorde sex elitseriematcher för Djurgården förra säsongen. Han hann också med att vara utlånad till både allsvenska Almtuna och norska Frisk Asker.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela