Onsdag 22 Sep
Stockholm

Videll bröt trenden med drömmål

"Skönt att få sätta några sådana ibland."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Södertälje pressade tillbaka Modo mot repet, men det krävdes en individuell prestation utöver det vanliga för att vinna. Linus Vidells snygga 3-2-mål i den andra perioden fällde avgörandet.

– Alla var så jäkla glada efteråt, det var en sådan skön seger, säger Videll efter att ha lett SSK till den första trepoängaren sedan 12 november.

Södertälje har inte rosat marknaden den sista tiden. Laget har varit hårt skadedrabbat och inte kommit upp i samma nivå som tidigare under hösten. Men på torsdagen kom så ett trendbrott. I hemmamötet med ett ännu mer skadedrabbat Modo inkasserades den första trepoängaren på mer än två veckor.

Bakom segern stod forwarden Linus Videll som satte det avgörande 3-2-målet efter en delikat dragning. Modobacken Hannu Pikkarainen blev uppfintad på läktaren innan Videll överlistade målvakten Niklas Svedberg med ett resolut avslut.

– Jag får en kort passning av Lukas (Kilström) och lägger den klubba/skridsko och får i väg ett bra skott också. Det var väldigt skönt att få hänga dit den, säger 24-åringen till ppv om sitt konstverk.

– Skönt att få sätta några sådana ibland också, det händer inte så ofta.

Södertälje dominerade den första perioden och gick fram till 2-0 efter mål av David Fredriksson och Jonas Almtorp. Sedan bjöds Modo in i matchen när Mats Zuccarello Aasen reducerade strax innan periodpausen. I den andra perioden kvitterade Morten Madsen, men rättvisa skipades när Linus Videll klev fram och satte 3-2.

Den tredje perioden blev ett enda sömnpiller. Modo fick bara i väg fem skott mot mål och var egentligen aldrig nära en kvittering.

– Underbart att vinna. Alla blev så jäkla glada, det var en sådan viktig och skön seger. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här, säger Linus Videll.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela