Tisdag 21 Sep
Stockholm

"För gammal för att bry mig"

Ny seger för Hadelövs Skellefteå.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Skellefteå fortsätter att imponera. Ny seger i kväll, den här gången borta mot Rögle. Även om det satt lite hårt inne mot skåningarna stundtals. I mål gjorde Andreas Hadelöv ännu en gedigen insats, även om hans egen statistik inte är huvudfokus.

– Jag är för gammal för att bry mig om den, säger han.

Det var nära att Rögle knäckte Skellefteås svit, som nu är uppe i fyra raka segrar. Efter Mattias Sjögren något tursamma kvitteringsmål fram till 2-2, prickade Johan Alcén ribban bakom Andreas Hadelöv och Rögle verkade ha ett visst grepp om händelserna i den tredje perioden.

Fram tills dess att Tim Erixon bökade in sitt andra mål för kvällen, med bara fyra minuter kvar att spela. Därefter blev det inte fler insläppta mål för den 34-årige Hadelöv.

– Det blev lite cirkus efter deras kvittering där, som det brukar bli här nere då de får något att gå på. Men totalt sett så gör vi en bra match, säger Hadelöv till ppv.

Bryr sig inte i procenten

Kvällens match var bara den senaste i raden av Hadelövs stormatcher. Ikväll landade räddningsprocent på dryga 92 och totalt är Kiruna-sonen bäst i serien med 92,63 procent.

– Men jag är för gammal för att bry mig om statistiken. Jag har inte så stor nytta av bra siffror. Det viktigaste för mig är att laget tar tre poäng.

– Ikväll var det viktigt att vi fick lite utdelning i powerplay. Där har vi fortfarande en del kvar att jobba på, men i spel fem mot fem tycker jag att det ser fantastiskt bra ut.

För Rögle blev däremot kvällen mindre fantastisk, trots en ok insats och läckert förarbete av Jacob Johansson till Mathias Månssons första Rögle-mål för kvällen.

– Jag vet inte, vi fick inte igång någon riktig energi, utan verkade sega. Samtidigt gjorde Skellefteå det bra också och låg på oss hårt hela tiden, summerar Rögles Mathias Sjögren.

Rögle som har fortsatt svårt hemma och är elitseriens sämsta hemmalag, med bara tre segrar hittills.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela