"För gammal för att bry mig"

Ny seger för Hadelövs Skellefteå.


Skellefteå fortsätter att imponera. Ny seger i kväll, den här gången borta mot Rögle. Även om det satt lite hårt inne mot skåningarna stundtals. I mål gjorde Andreas Hadelöv ännu en gedigen insats, även om hans egen statistik inte är huvudfokus.

– Jag är för gammal för att bry mig om den, säger han.

Det var nära att Rögle knäckte Skellefteås svit, som nu är uppe i fyra raka segrar. Efter Mattias Sjögren något tursamma kvitteringsmål fram till 2-2, prickade Johan Alcén ribban bakom Andreas Hadelöv och Rögle verkade ha ett visst grepp om händelserna i den tredje perioden.

Fram tills dess att Tim Erixon bökade in sitt andra mål för kvällen, med bara fyra minuter kvar att spela. Därefter blev det inte fler insläppta mål för den 34-årige Hadelöv.

– Det blev lite cirkus efter deras kvittering där, som det brukar bli här nere då de får något att gå på. Men totalt sett så gör vi en bra match, säger Hadelöv till ppv.

Bryr sig inte i procenten

Kvällens match var bara den senaste i raden av Hadelövs stormatcher. Ikväll landade räddningsprocent på dryga 92 och totalt är Kiruna-sonen bäst i serien med 92,63 procent.

– Men jag är för gammal för att bry mig om statistiken. Jag har inte så stor nytta av bra siffror. Det viktigaste för mig är att laget tar tre poäng.

– Ikväll var det viktigt att vi fick lite utdelning i powerplay. Där har vi fortfarande en del kvar att jobba på, men i spel fem mot fem tycker jag att det ser fantastiskt bra ut.

För Rögle blev däremot kvällen mindre fantastisk, trots en ok insats och läckert förarbete av Jacob Johansson till Mathias Månssons första Rögle-mål för kvällen.

– Jag vet inte, vi fick inte igång någon riktig energi, utan verkade sega. Samtidigt gjorde Skellefteå det bra också och låg på oss hårt hela tiden, summerar Rögles Mathias Sjögren.

Rögle som har fortsatt svårt hemma och är elitseriens sämsta hemmalag, med bara tre segrar hittills.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

2 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

3 timmar sedan
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

3 timmar sedan
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.