Anders Lindbäcks mirakel

Stoppade 53 skott mot HV71.


I förrgår handlade allt om Stefan Liv, som då slog Jarmo Myllys gamla rekord i flest antal nollor i Elitserien. Nu fick han stå i skuggan för en annan nolla, nämligen Anders Lindbäck som var den stora anledningen till Timrås 2-0-seger mot serieledarna HV71.

– Jag hoppas att dom här vinsterna vi haft på sistone hjälper oss, säger Lindbäck.

Timrås tränare Challe Berglund förklarade redan innan matchen lite skämtsamt att trepoängaren i kväll var säker. Om den var säker råder det säkert delade meningar om men säkert är iallafall att det blev tre poäng till krislaget Timrå.

Martin Sonnenberg gjorde mål för femte matchen i rad när han satte 1-0 för Timrå efter en läcker passning av kedjekamraten Daniel Corso som hade åkt in bakom mål när endast sex minuter återstod av matchen, men vem orkade egentligen bry sig om detta när Anders Lindbäck blev den store matchhjälten?

– Självklart är jag förvånad att vi vinner på det här sättet. Det var inte så här jag tänkt att matchen skulle se ut. Vi spelar inte våran bästa ishockey, men mycket hjärta kan räcka till seger också, berättar en uppenbart nöjd Challe Berglund efter slutsignalen innan han tillfrågades att även tippa nästa match mot Linköping.

"Den här trepoängaren är väldigt viktig"

Under de åtta första minuterna i både första och andra perioden hade inte Timrå åstadkommit något, utan det var HV71 som hade allt som kan kallas för målchanser och puckinnehav, men Anders Lindbäck stod emot allt och lite till.

– Jag tycker från vår sida, vi måste ha mer fart och fläkt där ute. Vi är lite stillastående och måste in med puckarna framför mål, säger HV71s Mattias Tedenby efter andra perioden som trots enormt spelövertag inte var riktigt nöjd.

Just Mattias Tedenby bjöd på matchens hockeygodis i mittperioden då han lyfte upp klubban på bladet och försökte lirka in pucken i krysset men en stekhet Anders Lindbäck täckte skickligt den luckan.

– Det var kul.. Vi har gått lite tungt, så det var på tiden att vi vann en bortamatch. Det är klart att den här trepoängaren är väldigt viktig. Jag hoppas att dom här vinsterna vi haft på sistonde hjälper oss klättra in tabellen, berättar matchvinnaren Anders Lindbäck efter sin smått otroliga insats, där han stod för totalt 53 räddningar.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

2 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

2 timmar sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

2 timmar sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

3 timmar sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.