Måndag 29 Nov
Stockholm

Ny stjärna klar för Frölunda

Den spelskicklige backen Janne Niskala presenterades under torsdagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Som Nyheter24 skrev om i tidigare i dag är Janne Niskala klar för Frölunda och börjar träna med laget på fredag.

– Jag har inte varit på is på några veckor nu så det ska bli skönt att komma igång, säger Niskala till klubbens hemsida.

Kent Norberg, General Manager, beskriver sin nya stjärnvärvning så här.

– Niskala är en stark offensiv back med ett bra skott. Han är en god skridskoåkare och mycket skicklig i powerplay.

Finländaren har varit ett hett byte sen han lämnade NHL och Tampa Bay Lightning. Klubbar som Färjestad och Timrå har erbjudit stjärnan stora summor för hans signatur.

– Det är bara att beklaga. Vi ville verkligen se Niskala i FBK igen och har sträckt oss mycket långt för att fullfölja affären, men kom till ett läge där det inte var möjligt att gå vidare, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist till klubbens hemsida.

Senast Niskala spelade i Elitserien gjorde ha stor succé med 49 poäng på 53 matcher för Färjestad. Säsongen var 06/07 och Niskala satte rekord för antal poäng för en back. Nu hoppas Frölunda på en repris då göteborgarna är i stort behov av en målfarlig back sen klubben valt att sparkat Andreas Holmqvist i början av säsongen. Men smakar så kostar det.

– Vi erbjöd honom det bästa kontrakt vi någonsin har erbjudit en spelare. Tydligen räckte inte det, säger Rundqvist till Aftonbladet.

Nu får Frölunda hoppas att den senaste dyra stjärnvärvningen presterar till skillnad mot sparkade Holmqvist och skadade Andreas Karlsson.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela