Tisdag 3 Aug
Stockholm

"Helt klart ett nytt Modo"

Markus Näslund imponerad över sitt lag mot Djurgården.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ingen Peter Forsberg - ingen seger. Så verkar läget vara för Modo nu för tiden. Utan fixstjärnan blev det oavgjort i bortamötet med Djurgården, 2-2.

- Det går åt rätt håll, säger Markus Näslund.

Om Peter Forsberg har blivit Modos lyckoamulett får han se till att hålla sig frisk framöver. Utan 36-åringen i laget har Modo svårt att bärga trepoängare. På Hovet var laget på god väg att greja segern, men Djurgårdens press gav slutligen utdelning när Kyle Klubertanz dundrade in sitt femte elitseriemål för säsongen i powerplay efter förarbete av Marcus Krüger.

Målet betydde 2-2 och skickade matchen till en förlängning där Modo fick ett sent powerplay som man inte lyckades utnyttja. Trots att det bara blev en poäng var Markus Näslund förhållandevis nöjd med hur matchen artade sig.

- Det var ganska rättvist. De spelade ut oss totalt i första perioden och kunde ha lett med 3-0, säger veteranen till ppv efter att ha gått poänglös av isen för första gången sedan sin comeback.

- Jag känner att orken kommer mer och mer. Tajmingen saknar jag tyvärr fortfarande, säger Näslund om sin egen form.

I stället för att göra mål visade den tidigare NHL-stjärnan upp en oväntad dimension i sitt spel. Han tacklade nämligen allt som rörde sig på isen och stod för några riktigt minnesvärda proppar. Både Jacob Josefson och Timmy Pettersson fick känna på Näslunds fysik.

- Man måste ju göra något när man inte kan göra mål, skämtar han.

Modo ligger fortfarande kvar i tabellens allra nedersta region, men Markus Näslund är hoppfull inför fortsättningen.

- Det här är helt klart ett nytt Modo. Vi har bra driv, bättre självförtroende och är ett bättre lag. Det går åt rätt håll, tycker han.

Laget ser också ut att ha fått en stabil sista utpost i Niklas Svedberg. På torsdagen motade den unge stockholmaren 35 av 37 skott och utsågs till Modos bästa spelare.

- Kanonbra, inte minst med tanke på hans ålder, berömmer Markus Näslund.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela