Tisdag 3 Aug
Stockholm

Reste sig efter mardrömsstart

Södertälje gjorde makalös vändning mot HV71.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Södertälje var i underläge med 0-3 borta mot HV71 efter första perioden, men fick ändå mirakulöst nog med sig poäng hem även om man till slut förlorade med 4-5 efter förlängning.

- Vi spelar egentligen bra nog för att kunna vinna matchen. Sista två perioderna är vi bättre än dom, säger Linus Videll som fräckt ordnade 4-4-kvitteringen.

Det svängde i Jönköping på torsdagen. Det svängde rejält.

Efter tre minuter hade HV71 2-0 och efter första perioden stod det 3-0. Jönköpingsgänget, som haft det tungt de senaste matcherna, såg ut att gå mot en säker seger hemma mot Södertälje.

Men sedan svängde det rejält och den säkra HV-segern blev till slut bara en tvåpoängare efter att Björn Melin avgjort i förlängningen med ett hårt skott från blå i spel fyra mot tre.

Dessförinnan hade Södertälje svarat för en imponerande upphämtning där Linus Videll och Linus Klasen som så ofta förr var lagets stora dominanter.

Det var efter att Klasen satt en straff mellan benen på Stefan Liv i slutet av andra perioden, fram till 2-3, som SSK verkligen började känna att man var med i matchen igen.

Straffen ordnades när Klasen kom fri direkt från utvisningsbåset och slashades av Janne Niinimaa.

- Han står ju ganska långt in där och får en glipa mellan benen, så jag visste vad jag skulle göra, sade Klasen till ppv om straffen.

- Det är helt otroligt att vi kan komma tillbaka efter den starten som vi fick. Vi var riktigt dåliga… riktigt, riktigt dåliga i första.

Och i tredje blev det ännu bättre. Redan i första bytet slog Klasen själv in 3-3-kvitteringen. Men det krävdes artisteri i den högre skolan när Petri Pakaslahtis pass mot bortre stolpen var halvmetern över isen - men Klasen vispade sin Gandalf-liknande påk som han kallar för klubba och slog in pucken på volley.

Typiskt nog gjorde HV71 därefter 4-3 och upphämtningen såg ett tag ut att vara helt förgäves.

Men då slog Linus Videll till. Och med vilken fräckhet sen.

Ryan Glenn sköt från höger backposition via kortplanket och bakom kassen. Videll stod parkerad en bra bit till vänster och lappade till pucken precis när den nådde förlängda mållinjen och vallade in pucken via Stefan Livs ben.

- Jag körde en liten fuling där och försökte skjuta på första och den gick in via knävecket, säger Videll.

Trots den urusla starten SSK fick kunde Videll ändå inte vara helt nöjd med att det bara blev en poäng i matchen.

- Poäng är väl okej.. det är ju en poäng på bortaplan och efter hur matchen var i första perioden så får vi väl vara nöjda. Men när vi väl kommer igen så spelar vi egentligen bra nog för att kunna vinna matchen. Vi spelar bättre än dom i de två sista perioderna.

Men ändå var matchen i stora drag ett klart steg framåt för SSK-gänget, som haft det tungt på senare tid.

- Vi har spelat dåligt några matcher här nu innan och gör en dålig första period idag, men förhoppningsvis kan vi ta med oss det vi visade i andra och tredje.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela