"Man är ju lite skyttekung nu"

Tomas Skogs avgjorde i sudden mot Färjestad.

Timrå har börjat ta poäng efter en tung höst. I dag kom femte raka matchen med poäng när man stod för en stark vändning mot Färjestad där man vann trots underläge 0-2 inför tredje perioden.

- Man är ju lite skyttekung nu, menade Tomas Skogs som avgjorde med ett snyggt mål i sudden.

Timrå var ett av de lag som hade det tyngst under hösten. Åtminstone resultatmässigt.

Nu tycks man vara på väg uppåt i tabellen och tog på torsdagen poäng för femte matchen i rad när man vände starkt borta mot Färjestad.

Man låg under med 0-2 efter två perioder och inte mycket talade för Timrå.

Men ett tidigt och snyggt solomål av nye Kamil Piros tände Timrås hopp och bara fem minuter senare kvitterade Björn Svensson till 2-2.

Gabriel Karlsson fick pucken på blå. Skickade in den till Svensson framför mål som tog emot den med ryggen mot mål, lyckades få över den till backhand och kunde lirka in pucken bakom Henrik Karlsson.

Dessförinnan hade Per Åslund och Arto Laatikainen gjort Färjestads mål i matchen i vardera första och andra perioden. Båda målen kom i numerära överlägen.

I förlängningen var det Tomas Skogs som blev huvudrollsinnehavare när han snappade upp pucken i offensiv zon, åkte tillbaka från position på vänsterkanten och mot blålinjen, vände bort sin markering och kom in i slottet och snärtade in segerpucken.

- Man är ju lite skyttekung nu, garvade Tomas Skogs för ppv efteråt.

- Det var bara full fart framåt som gällde. Vi ligger under med två baljor på bortaplan mot Färjestad och dom är ju väldigt starka här hemma. Så det var starkt av oss att få den här segern, fortsatte segerhjälten.

Matchen var den femte i rad med poäng för Timrå, och trots att man gick trögt innan dess poängmässigt, så såg Timrå ändå inte helt dystert på läget eftersom man spelmässigt ändå klarade sig ganska bra.

- Även om vi inte fick poäng i många matcher, så har vi ju ändå varit med hela tiden. Det är ju inte ofta vi förlorat med 6-0 och såna siffror.