Eric Beaudoin, Rögle fick matchstraff och blev sur på domarna Conny Ekenberg och Emil Ryd. - Foto: BILDBYRÅN

Rögle ilsket efter Beaudoins matchstraff

"Han är inte en sån spelare".

Det var 30 sekunder kvar av den andra perioden i Ängelholm när Eric Beaudoins afton tog slut. Direkt efter en tekning satte kanadensaren upp sin klubba för att haka fast Frölundas Carl Klingberg. I stället träffade klubbspetsen den JVM-uttagne forwarden i magtrakten och Klingberg föll till isen.

Domaren Thomas Andersson valde att ge Beaudoin matchstraff för spearing, ett domslut som satte sin prägel på matchen. Frölunda lyckades visserligen inte utnyttja det efterföljande numerära överläget, men kunde kvittera till 2-2 i den tredje perioden efter att ha tagit över matchen.

Rögletränaren Gunnar Persson var långt ifrån nöjd med domslutet.

- Aldrig, aldrig, aldrig att Eric Beaudoin gör en spearing på det där viset. Det är ju en vanlig situation efter tekningen där han försöker stoppa upp sin motståndare. Han är inte en sån spelare som gör en sån grej, sade Persson till Canal Plus efter matchen.

Innan matchstraffet hade Rögle tagit kommando över en match man inledde uselt. Martin Röymark gav gästerna ledningen med ett tungt slagsskott i en första period där Rögle inte alls hittade några linjer i spelet och förlorade skotten med 8-16.

Första målet för Bäckman

Skåningarna gaskade upp sig i andra perioden. Ex-frölundaiten Simon Hjalmarsson satte 1-1 med ett rappt skott varpå Mattias Sjögren tryckte in 2-1 i powerplay efter en gudasänd diagonalpassning signerad backgiganten Dominik Granak.

I den tredje perioden kom Christian Bäckmans kvittering efter ett hårt backskott. Det var den tidigare NHL-backens första mål sedan comebacken i elitserien.

- Det var en skön känsla. Det har studsat lite stolpe ut på sistone och det är skönt att bli av med den där nollan, säger Christian Bäckman till Canal Plus.

Hans tränare Ulf Dahlén tyckte att göteborgarna var värda mer än en poäng.

- Sett över hela matchen förtjänar vi att vinna. Vi skapar fler chanser än dem. Det är surt, men vi får ta poängen och gå vidare.