Söndag 13 Jun
Stockholm

Yrsel gäckar Brynäskaptenen

"Helt okej är det inte".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En mystisk åkomma har drabbat Brynäs lagkapten Andreas Dackell. För en månad sedan drabbades veteranforwarden helt oprovocerat av yrsel. Det tvingade honom att vila under ett par omgångar.

- Det bara slog ner som en blixt. Jag vet fortfarande inte vad det var som orsakade det hela. Det har sakta blivit bättre men det är först den sista veckan som det egentligen har varit skapligt. Men det känns fortfarande att det inte är som vanligt, säger Andreas Dackell till gd.se.

Efter Brynäs avslutande match mot Linköping på lördag ska Andreas Dackell genomgå en grundlig undersökning av huvudet. Förhoppningen är att ta reda på varför hans balanssinne inte riktigt är i fas.

- Klart det oroar lite grann att inte veta vad som är orsaken. Jag vet egentligen inte vad som ska göras men det blir väl en magnetröntgen av skallen och några prover som ska tas.

Trots att den snart 37-årige forwarden inte varit helt kurant har han svarat för en bra säsong hittills. Han utgör en viktig del i Brynäs bästa offensiva kedja med hete Eero Somervuori och Stephen Dixon.

- Det känns förstås bra. Dixon har gjort mål hela säsongen och slagit i en massa returer medan Eero är en måltjuv. Han har haft bra med chanser hela säsongen men nu när han börjat göra mål på allvar hjälper det förstås laget väldigt mycket, säger Andreas Dackell som finns på isen i kvällens viktiga hemmamatch mot Rögle.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela