5 av 6
6 av 6

Ny uppvisning av Linköping

LHC tog nionde raka hemmasegern efter 5-2 mot Färjestad.

Färjestad hade ingenting att säga till om mot ett väldigt effektivt och fartfyllt hemmalag.
 -  Vi var inte riktigt med ifrån start, men när vi får målchanserna så är vi väldigt effektiva, säger 36-årige LHC-backen, Nicklas Hävelid, till Nyheter24.

Matchen inleddes väldigt trevande och lagen bytte halvchanser med varandra.

Men när Linköping med bara två minuter kvar av första perioden fick chansen i power play så small det direkt. Tony Mårtensson spelade fram Patrik Zackrisson som prickade in ett av sina två mål för kvällen.
 - Vårt power play fungerar väldigt bra i kväll, samtidigt som Christian spelade väldigt stabilt i kassen. Det är vårt vinnande koncept.

I samband med 1-0-målet så fastställdes en avvaktande utvisning för gästerna, vilket betydde att hemmalaget fick spela ytterligare två minuter med en man mer på isen och då passade poängkungen Tony Mårtensson på att styra in Erik Anderssons skott från backposition.

Färjestad lyckades få in ett par puckar bakom Christian Engstrand i mittperioden genom Kent McDonell och norrmannen Anders Bastiansen. Men det hjälpte föga. Hemmalaget replikerade båda gångerna med att snabbt utöka sin ledning efter att Karlstadsgrabbarna försökt sig på att komma in i matchen igen.
- Vi visar en god karaktär i hela laget när vi reser oss direkt efter insläppt mål. Så fort de lyckas få hål på oss så viker vi inte ner oss utan vi svarar direkt med att producera framåt, fortsatte Hävelid.

Matchen slutade till sist 5-2 efter en väldigt avslagen slutperiod. Färjestads tränare, Per-Erik Johnsson coachade laget så gott han kunde för att komma ikapp och tog ut sin målvakt, Henrik Karlsson. Men det var östgötarna som fick sista ordet genom Jan Hlavac som satte slutresultatet i tom målbur.

Matchens bästa poängplockare, 36-årige Magnus Johansson, som stod för fyra målgivande passningar blev hyllad av sin kollega efter matchen.
 - Jätteroligt för Mange, han var riktigt het i kväll, avslutar Nicklas Hävelid.