Markström på väg till NHL

Brynäs succémålvakt Jacob Markström, kandidat två till att bli Årets rookie, kan försvinna till Florida efter säsongen.


Kanske får Jacob Markström, 19, snart chansen i staterna. Enligt en blogg på Hockeysverige.se vill Florida Panters ha honom redan efter säsongen.

Det har onekligen gått bra för en av världens mest lovande målvakter. Han har nu dessutom blivit vald till kandidat nummer två till att bli Årets rookie som utses av Svenska Spel och Svenska Hockeyligan.”En ung man i en stor kostym som burit Brynäs IF på sina axlar ett par säsongen”, säger juryn bland annat i sin motivering.

- En av de absolut bästa inom sitt gebit som svensk hockey fått fram, säger Pär Mårts, förbundskapten för J20-landslaget och medlem i juryn för Årets rookie, på Hockeyligans site.

- Han utvecklas hela tiden och vad jag märkte i den turnering vi var över i Kanada i höst har han lärt sig mycket av JVM-finalen förra säsongen. Jacob älskar att tävla och älskar utmaningar. I det fallet är han extrem bland alla våra talanger. Han är redan väldigt rutinerad, men tar inget för givet utan är alltid fokuserad inför vad han ska göra.

Markström har spelat 29 matcher för Brynäs och har 92,65 i räddningsprocent. Djurgårdens Stefan Ridderwall är dock värre med 92,88 i räddningsprocent på lika många matcher som Markström.

/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

3 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.