Lördag 31 Jul
Stockholm

Markström på väg till NHL

Brynäs succémålvakt Jacob Markström, kandidat två till att bli Årets rookie, kan försvinna till Florida efter säsongen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kanske får Jacob Markström, 19, snart chansen i staterna. Enligt en blogg på Hockeysverige.se vill Florida Panters ha honom redan efter säsongen.

Det har onekligen gått bra för en av världens mest lovande målvakter. Han har nu dessutom blivit vald till kandidat nummer två till att bli Årets rookie som utses av Svenska Spel och Svenska Hockeyligan.”En ung man i en stor kostym som burit Brynäs IF på sina axlar ett par säsongen”, säger juryn bland annat i sin motivering.

- En av de absolut bästa inom sitt gebit som svensk hockey fått fram, säger Pär Mårts, förbundskapten för J20-landslaget och medlem i juryn för Årets rookie, på Hockeyligans site.

- Han utvecklas hela tiden och vad jag märkte i den turnering vi var över i Kanada i höst har han lärt sig mycket av JVM-finalen förra säsongen. Jacob älskar att tävla och älskar utmaningar. I det fallet är han extrem bland alla våra talanger. Han är redan väldigt rutinerad, men tar inget för givet utan är alltid fokuserad inför vad han ska göra.

Markström har spelat 29 matcher för Brynäs och har 92,65 i räddningsprocent. Djurgårdens Stefan Ridderwall är dock värre med 92,88 i räddningsprocent på lika många matcher som Markström.

Kommentera
Kopiera länk
Dela