8 av 10
9 av 10
10 av 10

Spöket lever vidare

Skellefteå kan inte besegra Färjestad. I kväll kom nionde raka förlusten efter 3-2 i Karlstad.

Färjestad är ett lag som Skellefteå inte längre kan besegra.

Kvällens match i Karlstad slutade 3-2 efter att hemmalaget fått en drömstart.

Per Åslund petade in 1-0 innan matchen hade hunnit bli två minuter gammal efter bra förarbete av Dragan Umicevic.

Nästa mål lät inte vänta på sig utan bara 50 sekunder senare stod Marcus Paulsson för en snygg individuell prestation då han tog sig förbi ett passivt gästande försvar, in mellan tekningscirklarna och tryckte upp 2-0 i nättaket bakom en chanslös Hadelöv.
– Vi pratade ordentligt inför matchen hur vi skulle bete oss på isen. Uppenbarligen fick jag inte ut mitt budskap förrän efter en och halv period, sade Hans Särkijärvi, tränare i Skellefteå, till Canal plus efter matchen.

Efter skottstatistiken 13-3 i första perioden så spelade Skellefteå upp sig i andra.

Man fick den start man behövde för att återigen komma in i matchen då Tomas Surovy, 28, stod rätt placerad framför kassen och kunde peta in reduceringen till 2-1 i power play. Då hade vi bara spelat två minuter av mittakten.

Men Färjestad svarade direkt.

Lagets finske storstjärna, Antti Pihström, 25, prickade in sitt blott tredje mål för säsongen då han tog hand om en målvaktsretur.

I tredje perioden pressade SAIK för att komma in i matchen och nyligen landslagsuttagne målvakten, Henrik Karlsson, fick briljera gång på gång för att hålla ytterligare reducering borta.
 - Det var en svår och jobbig match i dag för min del. Först har de ingenting i två perioder, men sen pressar de på ordentligt i sista. Men vi lyckas reda ut det och ta tre poäng, så det var en riktigt skön seger, sade Karlsson.

De gulsvarta lyckades få in en puck till 3-2 genom Jyri Marttinen, men då återstod endast 35 sekunder. Närmre än så kom inte Skellefteå som inkasserade ännu en förlust mot Karlstadslaget som man nu inte har besegrat sedan februari, 2007.