Tisdag 27 Sep
Stockholm

"Vi hyllar det enkla"

Luleå har sökt efter det länge, men nu verkar man äntligen ha hittat en fungerande game plan även mot Skellefteå. I kväll tog man hem Norrlandsderbyt med 5-2, efter match som innehöll det mesta. – Vi hyllar det enkla nu, säger Luleås Pär Arlbrandt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Inför dagens möte hade Luleå fem raka förluster mot Skellefteå i bagaget. Detta i matcher där man uppträtt förvirrat och sett stillastående ut - men idag hittade man helt plötsligt ett motmedel. Något som ledde till att hemmalaget spelade ut Skellefteå i två perioder och gick fram till en 3-0 ledning.

– Det handlar om att vi nu sätter defensiven främst och går från det. I tidigare matcher mot Skellefteå har vi trott att vi kan avgöra i första bytet, säger tränare Roger Rönnberg.

Luleå-duon Pär Arlbrandt och Niklas Olausson är i omklädningsrummet inne på samma linje som Rönnberg efter matchen. Olausson sitter för övrigt med en ispåse på axeln, men verkar nöjd ändå.

– Fick en tackling av honom bara, haha, säger Olausson och pekar på bänkgrannen Arlbrandt.

– Skillnaden nu gentemot tidigare är väl den att vi har börjat hylla det enkla inom laget, som att täcka skott. Vi känner att vi vågar lägga en sarg ut och måste inte alltid vara kreativa, analyserar sedan Arlbrandt.

Tavla hjälpte Skellefteå

Skellefteå skapade inte mycket i matchen innan en indianpassning modell större av Johan Ejdepalm friställde Anders Söderberg, som gav liv i matchen med sitt 3-1. Till slut skulle dock firma Arlbrandt och Olausson var inne och döda matchen i spel fem mot tre. I vad som blev en omdiskuterad situation.

– Men han (Hagos) ska ju ha en tvåa för crosschecking, sedan kvittas väl allt annat. Inte så mycket att orda om, menar de båda gemensamt.

Till slut blev Olausson sist på pucken framför mål och såg ut att vilja hoppa ut på läktaren av glädje.

– Jomen det var ett riktigt viktigt mål. Matchen hade ju hamnat i ett sånt läge så det var riktigt skönt. Fram tills deras 3-1 har de ju ingenting, så det kändes lite onödigt att blev jämnt, berättar han.

Hur bygger ni vidare på det här då?

– Vi har ju snackat mycket om att spela rakare, gå mer i djupled. Spelar vi så är vi riktigt svårslagna och det vet vi. Det gäller bara att vi kan behålla fokus över en längre tid och inte blir alltför kaxiga, så blir det här bra, säger Arlbrandt.

– Nu var det väl första trepoängaren i rad sedan omgång två och tre, så det säger väl en del om jämnheten, ler Luleå-forwarden.

Och visst, spelar Luleå som idag, är man det lag för den övre halvan som man ville vara inför säsongen.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.