Tisdag 27 Sep
Stockholm

Tillbaka efter knocken

1 av 5
2 av 5
Lehoux gör comeback - kan bli Södertäljes lyft.
3 av 5
Lehoux gör comeback - kan bli Södertäljes lyft. Foto: Scanpix
4 av 5
5 av 5

- Jag är inte i bästa form. Men jag har inga symptom längre och enligt läkaren har jag varit frisk tillräckligt länge för att kunna spela igen, säger viktige forwarden Yanick Lehoux.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kanadensaren Yanick Lehoux inledde sin tid hos Södertälje strålande. På sina 22 första matcher hann den NHL-meriterade forwardsstjärnan med 16 poäng och bar till stor del SSK på sina axlar.

Den 21:a november kom Brynäsbacken Petri Kokko och förstörde allt. Konsekvensen av Kokkos våldsamma tackling var en rejäl hjärnskakning som blev svår att skaka av.

 - Den första tiden var hemsk. Jag hade ont i huvudet och kunde inte göra någonting, bara vila. Jag fick till och med ont om jag satt framför datorn. Men sen kom min familj på besök. Jag kom ut och gjorde saker. Besökte Stockholm till exempel. Då började det kännas mycket bättre, har han tidigare sagt till Länstidningen.

Det hann gå en och en halv månad och tretton matcher, men nu är 27-åringen tillbaka för att hjälpa elitseriejumbon Södertälje. Han siktar på comeback mot Timrå i kväll och kanske kan han avlasta Södertäljes nye lagkapten Linus Klasen som varit alltför ensam den senaste tiden.

- Jag är inte i bästa form. Men jag har inga symptom längre och enligt läkaren har jag varit frisk tillräckligt länge för att kunna spela igen, säger Lehoux till LT.

Även finländaren Topi Jaakola gör comeback för SSK.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.