- Foto: Scanpix

Utskällningen väckte SSK

Vände 0-2 till seger, 3-2, mot Timrå.


Då Södertälje i kväll spelade fyra mot tre mot Timrå hade inne spelare som Patrick Yetman, Yanick Lehoux och Linus Klasen inne på isen samtidigt, var nog det den spelskickligaste trion som SSK kunnat presentera den här sidan om 80-talet. Dessvärre har inte publiken i Södertälje insett det och där noterade man den pinsamma siffran av drygt 2900.

Något pinsamt över Södertäljes spel fanns det däremot inte alls.

Man kunde till slut vinna med 3-2 efter övertid, då man hämtat in ett underläge 0-2 efter tränaren Peter Popovic utskällning under en timeout. Popovic skrev bland annat "ni är så jävla mesiga" till sina spelare. Tilltaget fungerade och SSK vågade vinna den här kvällen, det gjorde inte ett krampaktigt Timrå.
- Vi spelade riktigt bra i den första perioden, satte press och åkte skridskor. Sedan slutade vi med det i den andra perioden och ingen ville ha pucken, suckar Timrås Fredrik Hynning.
- Jag tror att det är något mentalt som beror på vår tabellplacering. Men vi måste börja spela hockey hela matcherna, fortsätter han.

Matchvinnare för hemmalaget blev framförallt Yetman och Jonas Almtorp, som båda stod för ett mål och ett assist vardera. Almtorp var sist på den matchvinnande pucken.
- Oerhört skönt förstås. Men är vi med från start så kan vi ta ännu fler poäng än två, konstaterar han.

Almtorp gillar förstås också att ha fått sällskap av den spelbegåvade Yetman i kedjan, som har gjort fem poäng på lika många matcher hittills i SSK.
- Han är lite stöpt i samma form av Linus Videll. Stark och spelskicklig, säger Almtorp om Yetman.

Förlusten ikväll var för övrigt Timrås tredje raka.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!