Tisdag 27 Sep
Stockholm

"Vi ska nå slutspel"

1 av 2
2 av 2

Södertäljes tränare, Peter Popovic, talar ut om säsongen såhär långt, om lagets tankar kring nyförvärv och vad han tror om klubbens chanser till att nå slutspel - och till att undvika kvalserien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Södertälje SK är ett lag som studsar mellan hopp och förtvivlan.

Laget har gått bra efter jul och vunnit fyra av fem spelade matcher, samtidigt som man tidigare under säsongen har haft det mycket tyngre och då med långa perioder där det inte alls blivit speciellt många poäng.
 - Juluppehållet kom väldigt lägligt för oss, säger lagets tränare, Peter Popovic, till Nyheter24.

Vad är det som har gått bättre senaste tiden?
 - Jag tycker att vi har hittat tillbaka till de spel som vi hade tidigt under säsongen. Det har studsat tillbaka lite och vi har byggt upp ett bra självförtroende inom laget. 
 - Tidigare under säsongen så tänkte vi väldigt mycket på att vi inte skulle göra några misstag, istället för att bara köra och göra det vi är bäst på och då blir det inte alls bra. Juluppehållet kom som sagt väldigt lägligt för vår del.

Transferfönstret är just nu öppet, men stänger den sista januari.

Det är många klubbar som väljer att förstärka sina spelartrupper, men enligt Popovic så känner Södertälje ingen panik inför att signa några nyförvärv.
 - Nej, inte alls faktiskt. Vi är väldigt nöjda med den trupp vi har, säger han.

Hur ser du på Södertäljes chanser till att nå slutspelet?
 -  Det är klart att det kommer att bli tufft. Men det är det vi jobbar efter och sen återstår det att se om vi når dit, men jag hoppas och tror på att vi kommer att klara det.

Är målet att nå slutspel, före att undvika kvalserien?
 - Ja, absolut. Så tror jag att alla lag tänker i den här serien, att man satsar mot att vara bland de åtta bästa när grundserien ska summeras, helt klart.

I kväll ställs Södertälje mot Linköping i Cloetta Center.

Ett LHC som inte har förlorat på hemmais de tolv matcherna. Enligt Popovic så blir det en härlig utmaning för nästjumbon.
 - Ja, helt klart. Linköping är ett av seriens bästa lag, så det är klart att det kommer att bli tufft. Vi kommer att få lite att bita i, men att vi ska kunna åka därifrån med poäng ser jag inte som någon omöjlighet, avslutar Södertäljes tränare, Peter Popovic.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.