Fortsatt serieledning

HV71 besegrade Luleå med 4-3 efter att Andreas Falk blivit stor matchjälte med sina två mål för kvällen.

Jämna matcher och hårt spel speglar de tidigare mötena mellan Luleå och HV71, och det skulle även vara så ikväll. Slutsiffrorna skulle skrivas till 4-3 för HV71 efter att Andreas Falk satt den sista pucken bakom Mattias Modig och därmed blev tvåmålsskytt.
- Jävlar vad jag har jobbat för att få fram den där träffen, och nu satt den, säger matchvinnaren Andreas Falk.

Tidigare matcher mellan HV71 och Luleå denna säsong har slutat med hemmasegrar, och jämna sådana. Matchen skulle bli jämn även ikväll, med den enda skillnaden att bortalaget HV71 skulle ta hem segern och bryta Luleås svit på tre raka segrar.
- Det är så här hockey ska vara, det är känslor. Vi måste åka mer skridskor, involverad mer i spelet. Då tror jag att vi kan hålla oss ifrån utvisningsbåset, säger Luleås Jonathan Hedström som visar god respekt för HVs powerplay efter första perioden.

Detta skulle bli något utav en "bjudningarnas match", iallafall från Luleås håll. Efter ungefär halva första perioden spelad skulle Martin Chabada spela fram Johan Lindström som grundlurar Luleås målvakt Mattias Modig och satte dit kvällens första mål. Men perioden skulle ta en oväntad vändning..

Tryck från hemmalaget skulle ge utdelning när Jan Sandström påpassligt är framme och kvitterar till 1-1. Thomas Raffl, som också var en av Luleås främsta spelare denna kväll satte 2-1 med endast en sekund kvar av perioden, snyggt framspelad av Chabada som fick sin andra assist för kvällen, fast denna gång hamnade den i poängkolumnen.

"Spela lite hemmaspel borta"

Andra perioden skulle även denna innehålla en del bjudningar, från båda håll. Två snabba mål från HV71 skulle vända matchen. Först genom Andreas Falk, följt av Björn Melin som framspelad av Teemu Laine satte ledningsmålet till 3-2.

Teemu Laine, ja. Utan mål ikväll men återigen syns han mer än de flesta spelare på isen och gör mycket grovjobb även om det inte alltid är han som nätar. Hade även den rollen ikväll och stod för mycket av underhållningen, framför allt när han stressar fram misstaget av Luleås Niklas Olausson vid 3-2-målet.
- Jag tycker att de första 40 minuterna är det HV som äger matchen. Samtidigt bjuder vi HV på tre mål, analyserar Luleås tränare Roger Kyrö matchen som trots 40-27 i skott anser att HV71 ägde större delen av matchen.

Luleå skulle kvittera matchen genom ett riktigt viljemål av Karl Fabricius men det var HV71 som hade stolpe in denna kväll och lyckades med 30 sekunder kvar utnyttja ytterligare ett misstag och Falk avslutade snyggt kvällen med ett skott rakt upp i krysset.
- Jävlar vad jag har jobbat för att få fram den där träffen, och nu satt den! Vi försöker väl spela lite hemmaspel borta, vi har en spelplan och ikväll följer vi den till punkt och pricka, säger en nöjd Falk efter att stått för två av lagets fyra mål i 4-3-segern i Norrbotten.

/
/

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.