Tisdag 27 Sep
Stockholm

Växjö förstärker truppen

Växjö Lakers lånar Christopher Liljewall från Rögle resten av säsongen och tidigare under fredagen så skrev man kontrakt med 22-årige målvakten, Johan Thalberg, som senast kommer från spel i Väserås. Även detta sträcker sig över resten av denna säsong.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Växjö är hockeyallsvenskans stora skräll den här säsongen och ligger på en andra plats, imponerande nog bara två poäng bakom serieledande dalkarlarna från Leksand.

Nu förstärker Lakers sin trupp inför en fortsatt jakt på en direktplacering till kvalserien.

David Lundbohm skadade sig tidigare i veckan då han fick en klubba i höger öga och blir därmed borta från spel en lång tid framöver. Lakers har nu gjort vad de har kunnat för att finna en ersättare åt honom - och lyckats.

Nu är det klart att man lånar Christoffer Liljewall, 20, från  Rögle, resten av säsongen.
- Det stämmer, vi har fått David Lundbohm skadad i två månader och det här var en mycket bra lösning för oss, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till lokaltidningen.

Den 20-årige anfallaren gjorde debut i elitserien redan förra säsongen och slog till med en stor succé redan i första matchen genom att stå för två mål och två målgivande passningar redan i första matchen.

Men efter debutmatchen så blev det endast två poäng till för Liljewall, och den här säsongen har det blivit tre assist på 20 matcher för RBK.

Men det är inte den enda värvningen Växjö har stått för på väldigt kort tid.

Tidigare under fredagen så gjorde klubben nämligen klart med målvakten, Johan Thalberg. 22-årige Thalberg kommer senast från spel i Västerås, men fick sparken efter att VIK skrivit kontrakt med Daniel Sperrle, 27.

Thalberg finns med som andramålvakt redan i kväll hemma mot AIK.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.