Tisdag 27 Sep
Stockholm

Timrå får viktiga JVM-förstärkningar

Efter en lång flygresa hem från Saskatoon och JVM-äventyret är Anton Lander och Magnus Pääjärvi Svensson redo för elitseriespel igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I eftermiddag finns de på isen när bottenlaget Timrå möter Djurgården på bortais.

– Resan tog väl 25-26 timmar, men jag känner mig redo för match, säger Anton Lander till dagbladet.se.

Timrå har haft svårt att prestera utan sina juniorer i laget. I Landers och Pääjärvi Svenssons frånvaro har det bara blivit en seger på sex matcher. Lander vill inte se sig själv som någon frälsare.

– Det är väl inte att vi ska komma och vända på något utan det har varit mycket folk borta och många skador så det har behövts folk. Samtidigt så tillhör ju vi laget såklart och alla behövs. Vi ska se till att spela vårt spel och försöka tillföra laget det som vi är bra på.

Juniorduon går in i en kedja med Anton Axelsson. På andra sidan isen kommer inte Djurgårdens JVM-trio Jacob Josefson, Marcus Krüger eller Daniel Brodin att finnas. Djurgården vill ge dem möjlighet att återanpassa sig till den svenska tiden innan de skickas ut på isen, rapporterar difhockey.se.

Saknas i Timrå gör förutom den långtidsskadade trion Tomas Skogs, Laurent Meunier och Pär Styf även centern Gabriel Karlsson. Han skadade ett nyckelbensfäste i senaste matchen mot Färjestad och blir borta i en till två veckor, säger klubbläkaren Örjan Fröjd till dagbladet.se.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.