Magiskt andraperiod räckte för Djurgården

Djurgården fortsätter övertyga i Elitserien. 0-1 mot Timrå efter första perioden var inga större problem för självförtroendefyllda DIF som gjorde fyra raka mål i andra och säkrade segern. - Om man ser tillbaka till när serien började så har vi varit med i varenda match, säger kapten Marcus Ragnarsson.


Inför säsongen kallades det för en skräll att tippa Djurgården på en slutspelsplats.

Med 17 omgångar kvar börjar det inte längre handla om att Djurgården ska till slutspel - utan hur långt man kommer ta sig när det väl är dags för slutspel.

För den där slutspelsplatsen börjar kännas given. Brynäs, på åttonde och sista slutspelsplats, är 15 poäng bakom Djurgården i dagsläget.

- Ja, slutspel ska vi ju till. Det är inget snack. Vi har ju definitivt lag för att vara med där, säger Marcus Ragnarsson till ppv.

Ragnarsson sköt 2-1-målet i den andraperiod som avgjorde matchen. Timrå hade 1-0 efter den första, men tappade allt i andra och tillät Djurgården göra fyra ganska enkla mål.

- Jag tycker ändå vi spelade bra i första trots att vi ligger under. Sen kommer vi tillbaka starkt i andra och vinner med 4-0. Tredje blir väl mest en transportsträcka, menar Ragnarsson.

Tim Eriksson, Marcus Ragnarsson, Andreas Engqvist och Mike Zigomanis sköt Djurgårdens mål i matchen och efteråt valde Ragnarsson att lyfta fram Djurgårdens jämnhet man haft under säsongen.

- Om man ser tillbaka till när serien började så har vi varit med i varenda match. 90 procent av förlusterna vi har är nog med uddamålet, så vi är svåra att ha att göra med och är med i varje match.

I Timrålägret var det förstås inte nöjda miner.

- Vi gör en kanonperiod i första. Sen tappar vi allt. Det är för slarvigt. I det tabelläge vi är så får vi inte göra så här. Det är för dåligt, säger Björn Svensson.

I och med Rögles seger mot efter förlängning mot Modo är dessutom det där kvalseriesträcket hotande nära (och man skulle vara under om Södertälje slår HV71 i kvällsmatchen), Fördelen är emellertid att det fortfarande bara är åtta poäng till slutspel.

- Vi kan inte gå runt och hoppas på att resultat i andra matcher ska gå våran väg. Vi måste börja vinna, så enkelt är det, sade Magnus Pääjärvi Svensson efter sin comebackmatch efter JVM.

Matchen slutade till slut 4-2 sedan Timrå fått in en reducering i tredje perioden.

Hockeysverige.se

Dif
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.