Tisdag 27 Sep
Stockholm

JVM-stjärnor bakom Skellefteås vädning

Skellefteå är på väg uppåt igen. På lördagen tog västerbottningarna sin andra raka seger efter att ha vänt ett tidigt 0-2-underläge i mötet med Linköping. Bakom vändningen stod två JVM-backar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Linköping kom till Skellefteå med elva segrar på de tolv senaste matcherna i elitserien. Efter den första perioden i Skellefteå Kraft Arena såg det ut att bli ännu en skalp. Mål av den tidigare Skellefteåforwarden Pontus Petterström och Jari Tolsa gav LHC en 2-0-ledning.

Den reducerades av Pavel Skrbek i andra perioden, men det var först i den tredje som hemmalaget verkligen höjde tempot. Fyra obesvarade mål säkrade lagets andra raka seger.

JVM-backarna David Rundblad och Adam Larsson hade stor del i vändningen. Rundblad spelade fram Pierre-Édouard Bellemare till 2-2-kvitteringen varpå Adam Larssons snygga förarbete banade väg för måltjuven Jimmie Ericssons matchvinnande 3-2-mål i powerplay.

Både Rundblad och Larsson var stabila på Saiks blålinje. Dock saknades deras juniorkollega Tim Erixon som även missade Sveriges bronsmatch i JVM på grund av en handledsskada.

Efter en stökig sekvens, där Jyri Marttinen och Andreas Jämtin fick matchstraff efter en privat uppgörelse, spädde Ivan Majesky på till 4-2 innan Tomas Surovy satte 5-2 i öppen kasse. Salt i såren för östgötarna att två tidigare LHC-spelare dödade matchen.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.