Fredag 19 Aug
Stockholm

"Svensk hockey är så jävla mesig"

1 av 4
Södertäljetränaren Peter "Poppen" Popovic hyllar lagkaptenen Linus Klasen som ligger bakom den tidigare seriejumbons vändning.
2 av 4
Södertäljetränaren Peter "Poppen" Popovic hyllar lagkaptenen Linus Klasen som ligger bakom den tidigare seriejumbons vändning. Foto: Bildbyrån
3 av 4
4 av 4

Södertäljetränaren Peter "Poppen" Popovic hyllar lagkaptenen Linus Klasen som ligger bakom den tidigare seriejumbons vändning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Södertälje är formstarka just nu och har vänt en mörk och dyster trend till före jul, till att gå som tåget efter jul.

Innan juluppehållet förlorade man sju raka matcher och låg minst sagt illa till i tabellen.

- När det gick dåligt innan jul så pratade vi kanske mycket om fel saker. Så uppehållet som kom var lägligt, säger tränaren Peter Popovic till Sveriges Radio.

- Nu har vi vågat vara mer aktiva, ligga på motståndarna hårdare.

Efter jul har man vunnit fem av sju matcher och är bara målskillnad från att inte ligga på fel sida kvalseriestreckent.

Två förändringar gjordes under juluppehållet. Spelare försvann (Ryan Glenn och Stefan Pettersson) och Linus Klasen blev ny lagkapten istället för Per Hallin.

- Jag ville gå till en förändring, väcka gruppen. Skapa ny energi. Det gick ju tungt innan jul, vi hade sju matcher i rad utan seger och då är det lätt att man går och väntar på att det ska hända något. Då kände jag att det kanske är jag som ska se till att det händer något, och då gjorde jag det här, menar Popovic.

"Linus tävlar, han är lite smågrinig"

Att det blev Linus Klasen var inte heller en slump. Trots att han kanske inte är urtypen för hur svenska lag normalt väljer ut till kaptener. Snarare tvärtom, och det var lite grann just det som fick Popovic att välja Klasen.

- Linus tävlar, han är lite smågrinig. Han kan sätta lite press på andra i laget. Jag gillar det. Generellt i svensk hockey är det så jävla mesigt. Han har det där att det kan brinna till plus att han producerar poäng.

Att två spelare försvann anser han också kan ha haft viss effekt på uppryckningen.

- Vi lyfta ut två spelare och fick in en ny i Yetman. Det har väl kanske också gett lite energi.

"Att prata om slutspel ger lite mer drag"

Innan säsongen hade man som målsättning att nå slutspel. Trots att man fortfarande är på kvalserieplats ser Popovic ingen anledning att ändra på den målsättningen.

- Målsättningen står kvar ända tills motsatsen är bevisat. Vi ska inte ha lägre målsättning än andra lag och jag tror alla tolv lagen har målsättningen att gå till slutspel.

- Att ha målsättningen att hänga kvar ger liksom ingen energi till laget. Att prata om slutspel ger lite mer drag runt grejerna.

Just nu har Södertälje elva poäng upp till Frölunda och Brynäs närmast ovanför slutspelsstrecket.

Linus Klasen briljerar

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.