1 av 4
Södertäljetränaren Peter "Poppen" Popovic hyllar lagkaptenen Linus Klasen som ligger bakom den tidigare seriejumbons vändning.
2 av 4
Södertäljetränaren Peter "Poppen" Popovic hyllar lagkaptenen Linus Klasen som ligger bakom den tidigare seriejumbons vändning. - Foto: Bildbyrån
3 av 4
4 av 4

"Svensk hockey är så jävla mesig"

Södertäljetränaren Peter "Poppen" Popovic hyllar lagkaptenen Linus Klasen som ligger bakom den tidigare seriejumbons vändning.


Södertälje är formstarka just nu och har vänt en mörk och dyster trend till före jul, till att gå som tåget efter jul.

Innan juluppehållet förlorade man sju raka matcher och låg minst sagt illa till i tabellen.

- När det gick dåligt innan jul så pratade vi kanske mycket om fel saker. Så uppehållet som kom var lägligt, säger tränaren Peter Popovic till Sveriges Radio.

- Nu har vi vågat vara mer aktiva, ligga på motståndarna hårdare.

Efter jul har man vunnit fem av sju matcher och är bara målskillnad från att inte ligga på fel sida kvalseriestreckent.

Två förändringar gjordes under juluppehållet. Spelare försvann (Ryan Glenn och Stefan Pettersson) och Linus Klasen blev ny lagkapten istället för Per Hallin.

- Jag ville gå till en förändring, väcka gruppen. Skapa ny energi. Det gick ju tungt innan jul, vi hade sju matcher i rad utan seger och då är det lätt att man går och väntar på att det ska hända något. Då kände jag att det kanske är jag som ska se till att det händer något, och då gjorde jag det här, menar Popovic.

"Linus tävlar, han är lite smågrinig"

Att det blev Linus Klasen var inte heller en slump. Trots att han kanske inte är urtypen för hur svenska lag normalt väljer ut till kaptener. Snarare tvärtom, och det var lite grann just det som fick Popovic att välja Klasen.

- Linus tävlar, han är lite smågrinig. Han kan sätta lite press på andra i laget. Jag gillar det. Generellt i svensk hockey är det så jävla mesigt. Han har det där att det kan brinna till plus att han producerar poäng.

Att två spelare försvann anser han också kan ha haft viss effekt på uppryckningen.

- Vi lyfta ut två spelare och fick in en ny i Yetman. Det har väl kanske också gett lite energi.

"Att prata om slutspel ger lite mer drag"

Innan säsongen hade man som målsättning att nå slutspel. Trots att man fortfarande är på kvalserieplats ser Popovic ingen anledning att ändra på den målsättningen.

- Målsättningen står kvar ända tills motsatsen är bevisat. Vi ska inte ha lägre målsättning än andra lag och jag tror alla tolv lagen har målsättningen att gå till slutspel.

- Att ha målsättningen att hänga kvar ger liksom ingen energi till laget. Att prata om slutspel ger lite mer drag runt grejerna.

Just nu har Södertälje elva poäng upp till Frölunda och Brynäs närmast ovanför slutspelsstrecket.

Linus Klasen briljerar

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

2 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

3 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

idag 14:34
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.