Lördag 13 Aug
Stockholm

Bestulna på kvittering

Alla trodde att Djurgården hade kvitterat på Hovet i kvällens match mot Luleå efter drygt 18 minuter i den första perioden - alla utom domare Edqvist. Han dömde bort målet - men ingen visste varför.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Luleå tog ledningen i matchen mot Djurgården på Hovet efter 13.53 genom Anders Burström då han slängde iväg ett skott strax innanför offensiv blå som målvakten, Gustaf Wesslau, släpper in alldeles för enkelt.

Men trots djurgårdsmålvaktens tabbe vid 0-1-målet så var det inte periodens stora snackis.

Stockholmarna lyckades nämligen kvittera till 1-1 efter 18.23 - trodde alla.

Domaren, Wolmer Edqvist, dömde först mål, men ändrade sig.
- Den enda anledningen jag kan se varför han skulle döma bort det här målet, skulle vara för att han tror att Modig är på pucken, säger Canal Plus expert, Leif Boork.

Det var nämligen så att Luleå hade en avvaktande utvisning emot sig vid händelsen.

Det scenario som inträffade vid det bortdömda målet var att pucken slängdes in från höger, mot just Mattias Modig i bortakassen. Med mycket folk framför mål så studsar den, via Luleåmålvaktens knä, ut till fristående DIF-spelare som sätter pucken i kassen - men något mål blir det inte.
- Det är helt fel att han dömer bort målet. Om han ska blåsa så ska en motståndarspelare ha kontroll på pucken, men så var inte fallet, fortsatte Boork.

Luleå leder en tuff och jämn match på Hovet efter första perioden, 0-1.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.