Lördag 13 Aug
Stockholm

Alexander Sundström - Brynäs oväntade matchvinnare

Alexander Sundström fixade tre poäng åt Brynäs mot Södertälje, som nu är fortsatt fast i botten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Viktiga tre poäng i slutspelsstriden för Brynäs.

Det blev en oväntad matchvinnare i Alexander Sundström, 22, som när han fick bli center igen efter en längre tid som back lyckades fördubbla sin målskörd med två mål mot Södertälje.
- Sedan juluppehållet har vi spelat bra och det är bara att köra på och hoppas att det fortsätter gå bra, säger Sundström.

I backbristens Brynäs skolades han under en oväntat lång period om till back. Men med Ossi-Petteri Grönholm in i laget fick Alexander Sundström kliva upp på ordinarie position igen.

Då klev han fram som matchvinnare och tvåmålsskytt mot Södertälje i en match som när säsongen summeras kan visa sig ha varit mycket viktig för båda lagen.

- Det är kul, en ny utmaning att få spela back men idag var man center. Det är bara att köra på och spela där man får spela, sade Sundström till ppv om sina roller i laget.

Efter en mållös första period styrde han in ett backskott från Simon Bertilsson tidigt i andra och slog därefter in 3-1-pucken i tom kasse med minuten kvar. Då hade han dubblat målskörden för säsongen och, trodde man, säkrat segern.

Men det blev mer spännande än så.
- När man gör 3-1 i tom kasse så känns det ju bra, men det gäller ju att spela in till slutsignalen och det är tur att vi reder ut det.

För efter Sundströms mål fick man Jonathan Granström, matchens 2-0-målskytt i numerärt underläge. utvisad och på tekningen direkt därefter styrde Robert Carlsson in 2-3 och ordnade viss nerv i matchen igen.

Men kvitteringen uteblev och istället gjorde Andreas Dackell 4-2.

Eller gjorde och gjorde, han blev stoppad i ett friläge mot det tomma målet och fick göra mål utan att göra mål.
- Med så lite tid kvar är det inte så lätt att hitta på nåt. Det är ju 20 sekunder kvar där och det ska mycket till om man ska hinna göra nåt mer av det där, sade en deppig Robert Carlsson om slutskedsdramatiken.

Men han insåg samtidigt att man inte hade speciellt mycket att komma med i en match där man var långt ifrån bra i stora delar av matchen.
- Vi gör två riktigt dåliga perioder och då vinner man inga matcher.

Han var också kritisk till spelschemat och det fem dagar långa uppehåll man haft sedan senaste omgången. Det passade inte in i hans sätt att se på hockeyn.
- Jag spelar ju hellre varannan dag än att det är uppehåll så här i fem dagar.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.