Måndag 8 Aug
Stockholm

Nyförvärvens stora succé

Dick Axelsson och Lubos Bartecko låg bakom Färjestads seger över krislaget Modo.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Taskig tajming, Modo. I torsdagskvällens bortamöte med Färjestad råkade bottenlaget ut för två spelsugna nyförvärv. Både Dick Axelsson och Lubos Bartecko nätade för Karlstadlaget i sina debuter.
- De tillför mycket energi, säger Dragan Umicevic efter 5-2-segern.

Modos uppförsbacken bara växer. Torsdagens förlust var den fjärde i ordningen och eftersom både Frölunda och Brynäs vann sina matcher har gluggen upp till en slutspelsplats vuxit till hela elva poäng.

Laget står inför en komplicerad uppgift om det ska bli slutspelshockey i Ö-vik.
- Vi måste börja vinna. Vi har nio matcher kvar innan OS och vi måste vinna flera av dem. Det spelar ingen roll vad de andra lagen gör, vi måste vinna våra matcher, konstaterade Oscar Steen när han intervjuades av ppv efter matchen.

På torsdagen drabbades Modo av två heta nyförvärv. Både Dick Axelsson och Lubos Bartecko visade framfötterna i respektive comeback i elitserien. Axelsson bildade en hypervass formation tillsammans med Per Åslund och Marcus Paulsson. Trion samlade ihop sex poäng.

Efter en mållös första period kom allt på en gång för Färjestad i den andra. Inom loppet av drygt fem minuter gjorde hemmagänget tre obesvarade mål. Dick Axelsson, Antti Pihlström och Lubos Bartecko låg bakom det rycket.
- Vi går ut och visar att det är vi som ska ha den här matchen. I andra får vi islossning, säger Dragan Umicevic.

När Marcus Paulsson sedan satte 4-0 tidigt i tredje perioden var matchen naturligtvis avgjord. Det kunde inte två Modoreduceringar ändra på.

Dragan Umicevic avslutade sedan målskyttet med ett grant straffmål.
- Dick blev tillfrågad först, men han var visst lite trött. Det är bara att tacka och ta emot, ler 25-åringen som var glad över nyförvärvens inträde i Färjestad.
- Vi har fått in två friska killar som tillför mycket energi. Det är bra för hela laget.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.