- Foto: Scanpix

"Mycket nerver där ute"

Timrå tog viktiga poäng mot Rögle under torsdagskvällen när de vann med 2-0. RBK är däremot fortsatt fast i botten av tabellen.


Timrå tog säsongens kanske mest kritiska seger på torsdagskvällen.

Tack vare 2-0-vinsten över Rögle ordnade laget lite andrum gentemot de båda lagen under kvalseriestrecket.
- Det var mycket nerver där ute, säger Timråbacken Sebastian Erixon.

Två lag med kniven mot strupen - det märktes.

Timrå och Rögle bjöd knappast på någon skönhockey i E.on Arena. Tydligt medvetna om vad som stod på spel uppträdde spelarna försiktigt, hämmade av stundens allvar.

Efter två mållösa perioder, där det sammanlagt bara avlossades 25 skott på mål, tog hemmalaget slutligen initiativet i den tredje perioden. Belöningen kom 8.49 in i slutronden när Gabriel Karlsson van en klockren tekning tillbaka till Petr Caslava. Den tjeckiske backen fick en utmärkt träff på sitt slagskott och hemmapubliken vädrade sina lungor när pucken satt i krysset.
- Det är mycket nerver i en sådan här match och det gäller att koppla bort dem. Det tyckte jag att vi klarade av att göra i kväll, säger backen Sebastian Erixon till ppv.

20-åringen fick äran att skicka in 2-0 i tom kasse 1.20 före slutsignalen. Det syntes på Timråspelarna vilken lättnad det var. Glädjen över målet var påtaglig.
- Det var en fantastisk känsla, bekräftar Erixon.
- Vi gör en riktig krigarinsats i 60 minuter och är täta i både mitt- och försvarszonen.

Anders Lindbäck i Timråkassen höll nollan för andra gången den här säsongen. Han behövde bara mota 18 puckar, men svarade för ett par vassa räddningar. Bland annat en sidledsslajd där han stoppade Andrée Brendheden från att kvittera till 1-1.

Cristopher Nihlstorp i Rögles målbur var också duktig och stoppade 24 av 25 skott. Dessvärre för Rögle och dess supportrar fick han inget understöd av sina utepspelare.

Rögle är allt jämt sist i elitserien, fyra poäng efter Timrå ovanför strecket och en poäng efter nästjumbon Södertälje.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

3 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.