Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Mycket nerver där ute"

- 15/01/2010, 00:35 -

Scanpix

Timrå tog viktiga poäng mot Rögle under torsdagskvällen när de vann med 2-0. RBK är däremot fortsatt fast i botten av tabellen.

Timrå tog säsongens kanske mest kritiska seger på torsdagskvällen.

Tack vare 2-0-vinsten över Rögle ordnade laget lite andrum gentemot de båda lagen under kvalseriestrecket.
- Det var mycket nerver där ute, säger Timråbacken Sebastian Erixon.

Två lag med kniven mot strupen - det märktes.

Timrå och Rögle bjöd knappast på någon skönhockey i E.on Arena. Tydligt medvetna om vad som stod på spel uppträdde spelarna försiktigt, hämmade av stundens allvar.

Efter två mållösa perioder, där det sammanlagt bara avlossades 25 skott på mål, tog hemmalaget slutligen initiativet i den tredje perioden. Belöningen kom 8.49 in i slutronden när Gabriel Karlsson van en klockren tekning tillbaka till Petr Caslava. Den tjeckiske backen fick en utmärkt träff på sitt slagskott och hemmapubliken vädrade sina lungor när pucken satt i krysset.
- Det är mycket nerver i en sådan här match och det gäller att koppla bort dem. Det tyckte jag att vi klarade av att göra i kväll, säger backen Sebastian Erixon till ppv.

20-åringen fick äran att skicka in 2-0 i tom kasse 1.20 före slutsignalen. Det syntes på Timråspelarna vilken lättnad det var. Glädjen över målet var påtaglig.
- Det var en fantastisk känsla, bekräftar Erixon.
- Vi gör en riktig krigarinsats i 60 minuter och är täta i både mitt- och försvarszonen.

Anders Lindbäck i Timråkassen höll nollan för andra gången den här säsongen. Han behövde bara mota 18 puckar, men svarade för ett par vassa räddningar. Bland annat en sidledsslajd där han stoppade Andrée Brendheden från att kvittera till 1-1.

Cristopher Nihlstorp i Rögles målbur var också duktig och stoppade 24 av 25 skott. Dessvärre för Rögle och dess supportrar fick han inget understöd av sina utepspelare.

Rögle är allt jämt sist i elitserien, fyra poäng efter Timrå ovanför strecket och en poäng efter nästjumbon Södertälje.

Hockeysverige.se