8 av 10
9 av 10
10 av 10

Färjestad exploderade - fyra mål på en kvart

Körde över Frölunda - i andra perioden. Honken släppte in fyra av åtta skott och blev utbytt inför slutperioden.

Det såg ut att bli en jämn och tuff match mellan Färjestad och gästande Frölunda i Löfbergs lila under lördagen. I alla fall under första tredjedelen.

Men i andra perioden så hände något.

Det var proppen ur för hemmalaget som överlistade Johan Holmqvist i bortakassen fyra gånger om.

Dragan Umicevic nätade i första perioden, innan det släppte rejält i andra.

Per Åslund och Marcus Johansson satte varsit mål och Blindenbacher nätade två gånger om. Två av dessa mål gjordes i spel 5-mot-4.

Fyra mål på åtta skott resulterade i att Holmqvist blev utbytt inför sista perioden och 22-årige, Pontus Hansson, fick ta över mellan stolparna - och höll nollan - i sin elitseriedebut. Skön start för Hansson som motade sex skott under sina 20 minuter.

Men 5-1-underläget som göteborgarna redan hade på sina axlar inför sista tredjedelen blev för stort. Tomi Kallio lyckades reducera till 5-2 i power play, men närmre än så kom inte Frölunda.

Modo lyckades därmed plocka in tre poäng på indianerna i och med sin 4-1-seger över Luleå. Frölunda som just nu ligger på den där åttonde och sista slutspelsplatsen i tabellen.