31 av 31

Liket Modo lever

Modo har ännu inte gett upp jakten på slutspel.

Nej, riktigt än ska vi inte räkna ut Modo.

Efter fyra raka förluster reste Ö-vikslaget ragg i hemmamötet med formstarka Luleå.

Modo lever igen.

På lördagen vann laget det viktiga hemmamötet med Luleå, 4-1, efter att några av lagets stjärnor visat vägen.

Det blev en riktig pangstart från hemmalaget i Fjällräven Center.

Per-Åge Skröder skapade karnevalstämning på läktaren genom att göra 1-0 redan efter tre minuter, framspelad av Per Svartvadet som hade tagit Niklas Sundströms plats mellan norrmännen Skröder och Mats Zuccarello Aasen.

Därefter hann det inte passera mer än tre minuter innan det var dags igen. Sundström spelade fram Markus Näslund som sköt 2-0 med Luleåbacken Kristoffer Berglund utvisad för interference. Framspelaren utgick senare i matchen med en skada. Vad han drabbats av förtäljer inte historien.

I andra perioden var det dags igen.

Dansken Morten Madsen höll sig framme och gjorde 3-0 efter knappa sex minuter. Luleå fick en reducering från österrikaren Thomas Raffl kort därpå, något som gav laget energi. Man pressade tillbaka Modo, men mer än ett mål lyckades inte norrbottningarna få in bakom tjecken Roman Malek den här eftermiddagen.

Malek, som gjorde sin första start på tre månader, motade 22 av Luleås 23 skott.

Mattias Modig i Luleås kasse presterade inte på samma nivå. I tredje perioden släppte han lättvindigt in Magnus Häggströms myra fram till 4-1, ett mål som definitivt punkterade tillställningen.

Finländaren Samuli Suhonen debuterade för Modo som sjundeback. Han fick dock begränsat med istid i sin första elitseriematch efter flytten till Ö-vik från Pelicans.

Segern gör att niondeplacerade Modo knappar in på åttan Frölunda, som föll med 2-5 mot Färjestad i Karlstad. Numera skiljer det åtta poäng mellan lagen.