Peter Popovic - Foto: Scanpix

"Krigar inte i 60 minuter"

Ny förlust för SSK som nu är alltmer fast i botten av tabellen.

En stark öppningsperiod av Södertälje, men sedan var det Skellefteå för hela slanten.

Björn Bjurlings olustiga målvaktstavla fällde avgörandet när Skellefteå vann med 4-1 mot bottenlaget.
- Vi tävlar inte i 60 minuter, säger en besviken Peter Popovic, tränare för SSK.

12-5 i skott, 0-1 i mål. Södertälje inledde bortamötet med Skellefteå på bästa sätt med hög forechecking och högt tempo. Någon utdelning blev det emellertid inte, Mitt i SSK-pressen klev ställföreträdande lagkaptenen Anders Söderberg fram och gjorde 1-0 på Christian Söderströms delikata framspelning. Detta på Skellefteås allra första skott i matchen.

Efter det blev det bara värre för nästjumbon SSK.

Andra perioden hann inte mer än starta innan samme Söderberg sköt 2-0 bakom Björn Bjurling. Gästernas målvakt släppte in en puck till, sedan var det färdigspelat.

Petr Tenkrat attackerade längs högerkanten och bröt in mot mål där Bjurling försökte vara aggressiv. Det gick inte alls.
- Det var ganska enkelt för mig att göra mål, det ser ut som att han ramlar, sade Tenkrat till ppv om målet.

Mycket riktigt tappade Bjurling balansen och kunde bara hjälplöst se på när tjecken lyfte in 3-0. Efter det ersattes 30-åringen av reserven Pontus Sjögren.

Pierre Hedin knäckte Andreas Hadelövs nolla i spel sex mot fyra med fyra och en halv minut kvar att spela. SSK-tränaren Peter Popovic satsade vidare på sex utespelare, men det gav inte utdelning. I stället gjorde Erik Forsell 4-1 i tom kasse.
- Vi klarar inte att tävla i 60 minuter. Det var bara 20 minuter som var okej, det räcker inte om man ska vinna på bortaplan. Vi visar ingen energi, säger en irriterad Popovic.

I Skellefteå stod Andreas Hadelöv för en ny stark insats. Han motade 32 av 33 skott och gav västerbottningarna upprättelse efter bortaförlusten mot HV71 senast.