13 av 16
14 av 16
15 av 16
16 av 16
Djurgården var på besök i Cloetta Center och hängde på bra i hemmalagets tempo - till en början. 4-4 stod det långt in i andra perioden, men sen drog LHC ifrån. Matchen slutade till slut 7-4, efter att Linköping bland annat lyckats göra mål vid tre av fyr - Foto: Scanpix

"Ödslade energi på helt fel saker"

Djurgården var på besök i Cloetta Center och hängde på bra i hemmalagets tempo - till en början. 4-4 stod det långt in i andra perioden, men sen drog LHC ifrån. Matchen slutade till slut 7-4, efter att Linköping bland annat lyckats göra mål vid tre av fyra chanser i power play.

Linköping tog emot Djurgården i Cloetta Center för att spela av den 40:e omgången av årets Elitserie.

Det slutade med storseger för hemmalaget, 7-4, men det var långtifrån lika ojämt som siffrorna visar.
 - Vi gör tre mål i power play i mitten av matchen, det var mycket som avgjordes där även om perioden slutade 3-3, sa Linköpings backstjärna, Magnus Johansson, till Nyheter24.

Ja, även om det föll hela sex mål i mittperioden så var det bra fart redan från början.

Skottstatistiken, 18-13, under matchens första 20 minuter talar sitt tydliga språk.

Det var händelserikt och fartfyllt från start.
 - Senast vi var här så låg vi under med 2-0 efter drygt åtta minuter. Inför den här matchen så hade vi pratat om att komma ut mycket bättre än senast, men samma sak händer återigen, konstaterade Djurgårdens tränare, Mikael Johansson, efter matchens slut.

Ja, det var hemmalaget som började klart bäst.

Nyligen OS-uttagne norsken, Laumann-Ylven, gav hemmalaget ledningen och drygt två minuter senare så slog Joakim Eriksson till. En riktigt skön start för hemmalaget som, trots att spelet böljade fram och tillbaka, var de lag som fick utdelning.

Djurgården lyckades få in en oerhört viktig reducering sent i perioden genom Andreas Engqvist.

I andra perioden kom Stockholmarna ut klart starkast - men det var Linköping som gjorde första målet.

DIF drar på sig fem tvåminutersutvisningar - hemmalaget tog hand om tre av dessa. Det power play-spelet i den andra perioden som blottade Djurgården och avslöjade Linköpings överlägsenhet.

Tony Mårtensson siktade och sköt in 3-1 och detta i spel 5-mot-3.
 - Vi var väldigt effektiva i våra överlägen. Det var en väldigt avgörande faktor i den här matchen, sa Magnus Johansson.

Djurgården spelade bra 5-mot-5 och skapade massor med målchanser och det var även där målen kommer till.
 - Ja, när vi var fullt manskap på isen så var vi riktigt bra. Sen var de skickliga i power play och vi bjöd dem på alldeles för mycket, vilket man inte får göra. Då vinner man inga matcher här, säger Djurgårdens Kristofer Ottosson till Nyheter24.

Ottosson satte själv 3-2, då han tog hand om en målvaktsretur efter Jimmie Ölvestads skott, innan Tim Eriksson kvitterade bara ett par minuter senare till tre lika.

Då hade vi bara spelat åtta minuter av mittperioden.

Domaren förstörde kvällen

Innan perioden var över så stod det 5-4 till Linköping.

Detta efter att Johansson återigen fört LHC till ledarposition genom ett distinkt avslut från blålinjen som Ridderwall i bortakassen var chanslös att rå på. Jacob Josefsson kvitterade till 4-4 innan matchens stora snackis uppstod.

Djurgården drog återigen på sig en utvisning på två minuter och fick spela box play. Men efter att Linköping slarvat så fick gästerna en gyllende chans att vända spelet. Två DIF-spelare var på väg att komma ensamma med Fredrik Norrena i kassen - men så blev det inte.

För mitt i kontringen, utanför nollåttornas spelarbås så var linjedomaren, Peter Sabelström i vägen för pucken. LHC snappade upp den, vände spelet och halvminuten senare så hade Östgötarnas stora målskytt, Jan Hlavac, tryckt in 5-4.
 - Jag har ingenting att säga om själva situationen, men självklart så gjorde den att vi sedan ödslade energi på fel saker. Det var en väldigt olycklig situation som uppstod vid en tidpunkt i matchen där vi verkligen kände att vi hade en chans att vända och vinna, sa Ottosson och suckade.

Avgjorde i sista

I tredje perioden så orkade inte gästerna stå emot längre.

Linköping gick från 5-4 till slutresultatet, 7-4 och tog hem en - till slut - hyfsat komfortabel seger.

Detta efter mål av Mattias Carlsson och Pontus Petterström.
 - Det är tråkigt att vi inte orkade hela vägen. Men som jag sa tidigare så får man inte bjuda på såhär många chanser för dem att spela power play som vi gör, då vinner man inte i Linköping, avslutade Kristofer Ottosson.

För Linköpings del så väntar nu toppmöte - borta mot HV71.
 - Det blir jättetufft, men det ska bli en rolig match, sa Mange Johansson.