Fredag 14 Maj
Stockholm

"Kommer att vara ett extra par ögon"

Kenny Jönsson hoppar in och hjälper Rögle.
1 av 2
Kenny Jönsson hoppar in och hjälper Rögle. Foto: Bildbyrån
2 av 2

Kenny Jönsson hoppar in och hjälper Rögle.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sist i elitserien och bara fem poäng på de tio senaste omgångarna. Rögle är i skrikande behov av en vitamininjektion. Kanske blir det Kenny Jönsson som bidrar med den.

Nu står det klart att Rögleikonen, som slutade med ishockey i somras, återvänder till moderklubben. Någon comeback som spelare handlar det inte om. Däremot ska 35-åringen förstärka Rögle på ledarsidan, fungera som ett stöd till tränarna.

- Jag kommer att vara ett extra par ögon på läktaren under hemmamatcherna och bidra med små tips som i det långa loppet kan ge större förändringar och trygghet hos spelarna, säger Kenny Jönsson till Helsingborgs Dagblad.

"Det är upp till grabbarna"


Slutspel är mer eller mindre uteslutet för Rögle som har 15 poäng upp till åttondeplacerade Frölunda. Däremot kan en plats alldeles ovanför kvalseriestrecket vara möjlig att bärga. Med då måste laget, som har blivit nollat i de två senaste elitserieomgångarna, börja vinna ganska omgående.

- Jag har varit lika illa till mods som alla andra supportrar. Men det är viktigt att komma ihåg att bara för att jag kommer in så sker det inga mirakel per automatik. Det är upp till grabbarna på isen att vända på det. Förhoppningsvis kan jag ge dem lite hjälp på vägen, säger Kenny Jönsson.

Klart är att styrelsen har gett den befintliga tränarduon Gunnar Persson och Tommy Sjödin sitt stöd. Dessutom kommer sportchefen Roger Hansson att leta nyförvärv innan transferfönstret stänger i månadsskiftet.

- Vi söker en till två spelare som kan hjälpa oss. Men det ska inte bara vara för värvandets skull. Jag har satt ihop det här laget för att jag tror på det och det gör jag fortfarande. Vi ska bara hitta tillbaka till tryggheten som vi hade i höstas, säger Roger Hansson till hd.se.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela