- Foto: Scanpix

"Hans meritlista ser bra ut"

Miloslav Horava lämnade krislaget Modo i går och föredetta landslagscoachen, Hannu Aravirta tar över. - Hans meritlista ser bra ut, säger Modos norske stjärna, Per-Åge Skröder.


I går stod det klart att Modo sparkar tränaren, Miloslav Horava.

Vilket lagets norske poängkung, Per-Åge Skröder, ser som helt naturligt såhär i efterhand.
- Det har inte funkat för Horava. Det kan kanske vara bra att få in lite ny energi. Vi måste försöka att rädda det som återstår av säsongen, säger han till VG Nett.

Under tisdagsförmiddagen tränade Modo som vanligt - men detta utan huvudtränare, då nya coachen, Hannu Aravirta, ännu inte tagit sig till Örnsköldsvik.

Lagets assisterande tränaren, Thomas Steen och Anders Melinder har funnis med under veckans träningspass.

Ett positivt besked kom fram under träningen - Peter Forsberg är på väg tillbaka.

Han fanns med på isen under halva träningspasset och ska ha kunnat medverka utan smärtor från revbensskadan. Det mesta tala för att Foppa finns med på isen då Modo gästar hemmastarka Linköping i Cloetta Center på måndag.

Ett LHC som har 14 raka hemmamatcher utan förlust.

Modo kan verkligen behöva sin stora stjärna i det mötet.

Hannu Aravirta kommer att presenteras vid en presskonferens senare under eftermiddagen.
- Jag känner igen namnet, och vet att han har varit tränare i Finland länge. Hans meritlista ser bra ut säger Skröder om sin nya ledare.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.