Onsdag 12 Maj
Stockholm

LHC lånar ut storstjärnan till KHL - räddar ekonomin

1 av 3
2 av 3
LHC lånar ut storstjärnan till KHL - räddar ekonomin
3 av 3
LHC lånar ut storstjärnan till KHL - räddar ekonomin. Foto: Scanpix

- Det här var bästa lösningen för både och och LHC. Jag är glad att få den här chansen, säger Tony Mårtensson. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han är Elitseriens troligen bästa spelare den här säsongen - precis som senast han spelade där.

Tony Mårtensson toppar poängligan i Elitserien med 50 inspelade poäng på 40 matcher.

Men nästa säsong spelar han för Dynamo Moskva. Till skillnad från när han för två år sedan blev klar för Kazan väljer man nu att gå ut med övergången redan i ett tidigt skede, allt för att ge Mårtensson fullt fokus på LHC för resten av säsongen och slippa spekulationer.

- Det är skönt att det här kommer ut nu och jag kan lova alla fans att mitt hjärta bara är i LHC just nu, säger Tony Mårtensson till Linköpings hemsidas LHC TV.

Mårtensson gjorde stor succé i KHL under sin första säsong i ligan, då han gick in som center med defensivt ansvar mellan superstjärnorna Aleksej Morozov och Danis Zaripov.

"Otroligt bra liga"

Han levererade 46 poäng och var sedan en av lagets främsta spelare när Gagarin Cup-mästerskapet bärgades.

- Det är en otroligt bra liga. Jag skulle säga världens näst bästa liga och jag hoppas kunna utvecklas mer och komma ännu bättre tillbaka.

För Linköping blir det en kanonlösning. Man har redan lånat ut Mattias Weinhandl till klubben för nästa säsong och ger nu spelarna en chans att få spela ihop igen och därmed en än mer samspelt enhet när duon kommer tillbaka till Linköping.

- Det här var bästa lösningen för både och och LHC. Jag är glad att få den här chansen. Det ska bli väldigt kul att få spela med Weinis igen.

Seriefinal borta mot HV71

På torsdag väntar det däremot viktig match för Mårtensson och hans Linköping. Seriefinal borta mot HV71 där man kan minska gapet till serieledningen till en poäng.

Det har varit många målrika matcher mellan lagen under säsongen. Något som Mårtensson själv uppskattar.

- För oss spelare är det skitkul när vi spelar såna matcher. Sen att Lener inte tycker det är lika kul skiter jag i, avslutar Mårtensson med ett garv.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela