Fredag 14 Maj
Stockholm

Rögles desperata spelarjakt fortsätter

1 av 2
2 av 2

Rögle har det svårt att hitta spelare inför slutspurten av Elitserien. - Det finns just nu ingenting att tillgå, säger sportchefen, Roger Hansson till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De flesta lagen i Elitserien söker just nu förstärkningar inför slutspurten.

Den klubben som gör det hårdast just nu - utan att lyckas - är Rögle.
 - Vi letar spelare och har nu gjort det en längre tid, men just nu så finns det ingenting att tillgå, det är väldigt tomt på spelarmarknaden, säger klubbens sportchef, Roger Hansson, till Nyheter24.

Vad är det för spelare ni söker?

- Vi vill förstärka på både back och forwadssidan. Men framför allt så söker vi minst en forward som bär på kvalitéer som vi saknar i dagsläget. Det vill säga spelare som är mer kreativa i det offensiva spelet, där vi är för svaga i dag.

Skåningarna ligger just nu sist i Elitserien och har sju poäng upp för att undvika kvalserien och hela 15 för att ta sig till slutspel, vilket inte känns speciellt realistiskt i dagsläget för RBK.

Det har länge spekulerats i att Rögle skulle värva sig ur krisen, men så har det ännu inte blivit och det nuvarande transferfönstret stänger vid månadsskiftet. Men enligt Hansson så har klubben inte gett upp hoppet om att få in förstärkningar innandess.

- Nej, absolut inte. Bara för att det inte finns speciellt många spelare att tillgå i dag så betyder det inte att det ser likadant ut i morgon. Det kan gå väldigt snabbt och med hela tio dagar kvar innan fönstret stänger så kan det fortfarande hända oerhört mycket.

Kommentera
Kopiera länk
Dela