Tisdag 18 Maj
Stockholm

Blir han lösningen på Rögles kris?

Giulio Scandella taggad inför debuten.
Giulio Scandella taggad inför debuten. Foto: Bildbyrån

Giulio Scandella taggad inför debuten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter en mörk höst kan Giulio Scandella äntligen se ljuset igen. Den italiensk-kanadensiske forwarden, som värvades till Rögle från Ritten-Renon inför säsongen, bröt fotleden på försäsongen och tvingades till operation och fyra månaders vila.

Nu är han tillbaka och i kväll finns han på isen när jumbon Rögle möter Luleå på bortais.

- Jag är förväntansfull och uppumpad. Laget har en tuff tid bakom sig, men vi jobbar för att hitta tillbaka till vårt spel och förhoppningsvis kan jag tillföra lite ny energi, säger Giulio Scandella till Helsingborgs Dagblad.

Scandella, som inledningsvis ska matchas i en formation med nye lagkaptenen Eric Beaudoin och veteranen Peter Högardh, har gjort sig känd som en väldigt snabb spelare. När Rögle anordnade en skills competition inför säsongen var han snabbast i laget.

- Farten finns där till 95 procent, de sista fem procenten kommer när man spelar tävlingsmatcher. Farten är den viktigaste ingrediensen i mitt spel, den gör att jag kan skapa ytor åt mig själv och andra, berättar 26-åringen.

Giulio Scandella är väl medveten om Rögles utsatta position, men menar att hoppet om att undvika ännu en kvalserie lever. Allt sitter i skallen, konstaterar han.

- Vi har ett talangfullt lag och rätt sorts killar i laget. Vi måste först och främst bygga upp vårt självförtroende. Hockey är till 90 procent ett mentalt spel.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela