Lördag 8 Maj
Stockholm

Snart kan Davidsson vara förlorad för HV

1 av 4
2 av 4
Davidsson kan lämna Jönköping och Sverige.
3 av 4
Davidsson kan lämna Jönköping och Sverige. Foto: Bidlbyrån
4 av 4

Lagkaptenen: "Det finns inga hemligheter".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Till skillnad från många andra elitseriespelare spelar Johan Davidsson med öppna kort när det gäller framtiden i HV71 och elitserien. När frågan ställs då svarar Davidsson. Även när det inte finns något svar.

Under hela säsongen har HV:s stjärncenter varit föremål för spekulationer. Det har pratats om tunga miljonerbjudanden från KHL och möjligheten att återförenas med kompisen Johan Åkerman och sin före detta tränaren "Lill-Kenta" Johansson i schweiziska Lugano.

Själv funderar Davidsson vidare - att stanna i Jönköping eller inte, det är frågan.

- Jag har inte tagit något beslut än, det enda jag tänker på är att jag skulle vilja ta beslutet för slutspelet, men det finns ingen gräns när jag känner att jag tagit rätt beslut, säger Johan Davidsson till jnytt.se inför kvällens toppmöte med Linköping hemma i Kinnarps Arena.

- Det är många som frågar, men tyvärr vet de också att jag inte kan ge något svar. Det finns inga hemligheter i det här.

"Något jag går och funderar på"

Trots att snacket har gått hela säsongen tycker inte Johan Davidsson att det är störande.

- Nej, det har inte påverkat mig spelmässigt. Men visst är det något jag går runt och funderar på, erkänner han.

Efter en strålande säsongsinledning, där han dominerade elitseriens poängliga totalt, har Johan Davidsson mattats. Han ligger femma i poängligan med 42 poäng (8+34) på 39 matcher, men är inte nöjd med hur spelat har fungerat på sistone.

- Jag spelade över förväntan i början, då höjs också förväntningarna. Även mina egna förväntningar. Jag glömde till och med bort mina förväntningar. Jag trodde jag var beredd från början, men sen fick jag en svacka efter det, förklarar han för jnytt.se.

Juluppehållet använde han till att slipa på fysiken, som varit lite på efterkälken efter den magmuskeloperation han genomgick efter förra säsongen.

- Ingen känner mig bättre än jag själv. Jag har varit väldigt tung och seg. Nu hoppas jag att den här träningen ger respons, jag hoppas verkligen det.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela