5 av 7
6 av 7
7 av 7

LHC starkast i seriefinalen

Linköping vann seriefinalen mot HV71 med 3-2 efter att Patrik Zackrisson avgjort sent i sista perioden.

Seriefinalen i Jönköping blev precis som de flesta hade väntat sig:

Fartfylld, underhållande och väldigt spännande.

Men i inledningen av matchen så var det nog ingen som såg skymten av någon spänning.

Linköping ledde med 2-0 redan efter sex minuter. En av lagets två stjärntjecker, Jaroslav Hlinka, skickade in 0-1 redan efter 01.18 och sen tog det bara fem minuter innan Andreas Jämtin satte 0-2 i power play.

Men sen hände det någonting.

Linköping såg ut att börja spela en aning på de resultat de krigat till sig i inledningen av matchen och hemmalaget tog över allt mer. J-VM-stjärnan, André Peterson, satte 1-2 och när gästernas backbjässe, Andreas Pihl, sedan åkte ut två minuter för interference efter 18.16 så kunde Björn Melin kvittera med minuten kvar att spela av första perioden.

Efter en underhållande och målrik förstaperiod så blev det någonting helt annat i andra.

Linköping vann skotten med 7-15 och kunde mycket väl ha avgjort matchen här om inte Stefan Liv spelat så pass bra som han gjorde i hemmakassen.

I sista perioden blev det ett rejält ställningskrig.

Det var två offensiva lag som gick efter klyschan att anfall är bästa försvar.

Det var full fart framåt i en period där LHC vann skotten med 8-11. Med två mycket stabilt spelande målvakter i Liv och Fredrik Norrena så såg matchen ut att gå mot förlängning - men så blev det inte.

Gästernas 22-årige forward, Patrik Zackrisson, kom fri med den sedan tidigare OS-uttagne målvakten efter slarv i HV-försvaret. Han prickade då - iskallt - in segermålet för östgötarna som nu plockade in tre poäng på serieledarna.

Detta betyder nu att HV71 endast är en poäng före LHC i tabellen.

Det står redan nu så gott som klart att det är de här två lagen som kommer att göra upp om seriesegern eftersom att det är hela tio poäng ner till tredjeplacerade Djurgården.