- Foto: Scanpix

"Det kändes som offside"

Rögle åkte på en ny snöplig förlust mot Luleå som avgjorde i slutminuterna.


Rögle blev det enda bottenlaget utan poäng ikväll och allt mer tyder nu på kvalseriespel för skåningarna, som idag förlorade mot Luleå efter att norrbottningarna gjort ett kontroversiellt segermål i tredje perioden.
- Det kändes som ett offsidemål, säger Rögle-målvakten Christopher Nihlstorp.

Att kvällens match betydde mer för Rögle än hemmalaget Luleå visade sig tidigt i matchen, då Rögle var betydligt hetare inledningsvis och också kunde göra matchens första mål.

I takt med att klockan och perioderna gick, handlade det dock allt mer om Luleå.

Eric Beaudoins kvitteringsmål till 2-2 var i praktiken Rögles sista heta målchans i matchen. Därefter följde en lång jakt på ett tredje mål för Luleå, där bland annat Thomas Raffl och Jan Sandström hann med att missa öppet mål och Karl Fabricius ett friläge, innan målet så till sist kom.

Och då det kom, kom det i kontroversiell form. Johan Fransson sköt ett direktskott från blålinjen, som gick en bakom en Cristopher Nihlstorp som inte såg någonting - störd av två förbipasserade Abbott-bröder alldeles vid målgården.
- Det kändes som att offsidemål. Synd att matchen ska avgöras på det sättet, då vi gör en riktigt bra bortamatch, säger Nilhstorp till ppv.

Domaren Thomas Andersson tog dock inte ens video till hjälp i ärendet utan dömde sonika mål för Luleå och fler mål skulle det inte bli heller i matchen.
- Jag sköt ett skott, det var trafik framför kassen och vi fick in den. Är inte så mycket mer att säga om det, säger Johan Fransson.
- Som match tycker jag vi gör en riktig krigarmatch. Rögle spelade bra, alla lag i serien är bra tycker jag. Men vi spelade med ett stort hjärta, så det var en skön seger, menar stjärnbacken vidare.

För Rögle var det dock ingenting som var skönt med det här. Laget förankrade nu sig själva som jumbo, då man blev det enda av de fyra bottenlagen att inte hämta in en enda poäng ikväll.
- Vi måste börja vinna matcher nu. Sedan får vi väl prata ihop oss om hur vi ska göra det, funderar Nihlstorp.

Kan nog vara läge för det, ja.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

igår 20:44
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.