Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Det kändes som offside"

- 21/01/2010, 23:50 -

Scanpix

Rögle åkte på en ny snöplig förlust mot Luleå som avgjorde i slutminuterna.

Rögle blev det enda bottenlaget utan poäng ikväll och allt mer tyder nu på kvalseriespel för skåningarna, som idag förlorade mot Luleå efter att norrbottningarna gjort ett kontroversiellt segermål i tredje perioden.
- Det kändes som ett offsidemål, säger Rögle-målvakten Christopher Nihlstorp.

Att kvällens match betydde mer för Rögle än hemmalaget Luleå visade sig tidigt i matchen, då Rögle var betydligt hetare inledningsvis och också kunde göra matchens första mål.

I takt med att klockan och perioderna gick, handlade det dock allt mer om Luleå.

Eric Beaudoins kvitteringsmål till 2-2 var i praktiken Rögles sista heta målchans i matchen. Därefter följde en lång jakt på ett tredje mål för Luleå, där bland annat Thomas Raffl och Jan Sandström hann med att missa öppet mål och Karl Fabricius ett friläge, innan målet så till sist kom.

Och då det kom, kom det i kontroversiell form. Johan Fransson sköt ett direktskott från blålinjen, som gick en bakom en Cristopher Nihlstorp som inte såg någonting - störd av två förbipasserade Abbott-bröder alldeles vid målgården.
- Det kändes som att offsidemål. Synd att matchen ska avgöras på det sättet, då vi gör en riktigt bra bortamatch, säger Nilhstorp till ppv.

Domaren Thomas Andersson tog dock inte ens video till hjälp i ärendet utan dömde sonika mål för Luleå och fler mål skulle det inte bli heller i matchen.
- Jag sköt ett skott, det var trafik framför kassen och vi fick in den. Är inte så mycket mer att säga om det, säger Johan Fransson.
- Som match tycker jag vi gör en riktig krigarmatch. Rögle spelade bra, alla lag i serien är bra tycker jag. Men vi spelade med ett stort hjärta, så det var en skön seger, menar stjärnbacken vidare.

För Rögle var det dock ingenting som var skönt med det här. Laget förankrade nu sig själva som jumbo, då man blev det enda av de fyra bottenlagen att inte hämta in en enda poäng ikväll.
- Vi måste börja vinna matcher nu. Sedan får vi väl prata ihop oss om hur vi ska göra det, funderar Nihlstorp.

Kan nog vara läge för det, ja.

Hockeysverige.se