Övertidsförlust mot Timrå - då hyllas Modo

Det blev förlängningsförlust för Modo och inte mer än en godkänd start för Hannu Aravirta som ny coach för Ö-vikarna. Men Aravirta själv hyllade sitt lag efter matchens slut - trots förlusten.

Modo räckte inte till i det kritiska bottenmötet med Timrå.

Det blev förlust med 3-4 efter att fransmannen Laurent Meunier avgjort i förlängningen. Trots det valde nye Modotränaren Hannu Aravirta att tokhylla sitt nya lag.
- Vilken moral, strid, lagandra och offervilja killarna visade, utbrast finländaren efter matchen.

Det blev ingen Aravirta-effekt i form av en seger i Västernorrlandsderbyt mot Timrå. En poäng lyckades Modo i allafall kämpa till sig efter att ha legat under med både 0-2 och 2-3.

Mattias Karlsson och Kamil Piros såg till att Timrå hade 2-0 efter en period i Fjällräven Center. I upptakten av andra perioden kom Modo tillbaka starkt och fick utdelning både en och två gånger. Markus Näslund vispade in 1-2 redan efter 27 sekunder sedan dröjde det bara 1.21 innan dansken Morten Madsen hade kvitterat.

Var det dags för ännu ett av Timrås patenterade ras?

Nej, laget tog sig samman och i spel fem mot tre fixade Daniel Corso en 3-2-ledning mindre än två minuter efter Morten Madsens kvittering.

Ledningen stod sig inte länge. Halvvägs in i perioden sköt Per Hållberg säsongens första mål i powerplay. 3-3 och åter helt jämnt.

Resultatet stod sig matchen ut och det krävdes förlängning för att sära lagen åt. Niklas Sundström drog på sig en sen slashingutvsining som förföljde Modo i förlängningen. Bara 58 sekunder in i den fjärde perioden sköt fransmannen Laurent Meunier 4-3 på Daniel Corsos fina passning.

Två viktiga poäng till Timrå i bottenstriden.

Bara en till Modo, vars spelare fick ta emot en hyllning som hette duga från sin nye tränare efter förlusten.
- Det känns alltid dåligt efter en förlust. Men vilken moral, strid, laganda och offervilja killarna visade. Om vi fightas på det här sättet 14 matcher är jag bergsäker på att vi har en mycket bra chans att nå slutspel, sade Hannu Aravirta till ppv efter matchen.
- Jag berömmer killarna. Det var en mycket intensiv match från bägge lagen och en mycket bra match. Jag har inte sett elitserien i år men det var en mycket fartfylld match.

På lördag åker Modo till Göteborg för att ta sig an Frölunda.

Då måste det bli seger för att laget ska börja ta in poäng på lagen ovanför slutspelsstrecket.