Lördag 8 Maj
Stockholm

Utvisningarna fällde Frölunda

1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Utvisningar och en domarmiss, där har ni vad som knäckte Frölunda i bortamatchen mot Djurgården där man till slut var överraskande nära att ta poäng trots hopplöst underläge.- Det är nära, vi hade ju ett par chanser där på slutet men det räcker inte hela vägen. Vi behövde ju poäng, säger Ulf Dahlén.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Utvisningarna såg ut att knäcka Frölunda inledningsvis.

I en målrik första period var det utvisningar som låg bakom både Djurgårdens 2-1 och 3-1 när man kopplade klart grepp om tillställningen.
- Vi tar alldeles för mycket utvisningar och dom skapar ett jäkla tryck. Annars gör vi ingen dålig period utan det är vid dom två-tre tillfällena vi tar utvisningar som vi är dåliga, förklarade Fredrik Pettersson för ppv.

Pettersson hade dunkat in Frölundas enda mål i första perioden i ett numerärt överläge när matchen rivstartade och hade 1-1 redan efter en och en halv minut i en period där Marcus Nilson var tvåmålsskytt för Djurgården.

I andra perioden höll sig Frölunda borta från utvisningarna i stora drag. Men en eftersläng av Niklas Andersson i slutsekunden blev ändå till slut matchavgörande.

Tillsammans med den där domarmissen.

Jacob Josefson sköt i stolpen och på returen slog Nicklas Danielsson in en backhand på returen. Då hade Timmy Pettersson parkerat inne i målgården och helt plockat bort Johan Holmqvists möjligheter att göra sig redo för skottet.

Frölunda protesterade vilt, men Christer Lärking stod fast vid sitt beslut.
- Han får ju inte stå med skridskorna i målgården och klarare än sådär kan det inte vara. Honken kan ju inte röra sig och sådär får det inte vara, sade Ulf Dahlén efteråt.

Målet såg ut att döda matchen helt, men Frölunda var närmare poäng än man kunde ana i det skedet av matchen.

Ett PP-mål av Mathis Olimb med åtta och en halv minut kvar gav Frölunda lite kontakt och en plockad målvakt senare och ett slumpmål av Niklas Andersson två och en halv minut från slutsignalen gav rejäl nerv på slutet.

Frölunda pressade på större delen av de två minuterna man avslutade med tom kasse, men fick inte till pricken över i;et.
- Det är nära, vi hade ju ett par chanser där på slutet men det räcker inte hela vägen. Vi behövde ju poäng, menade Ulf Dahlén.

I och med nollpoängaren och Timrås tvåa i Örnsköldsvik har Frölunda nu bara sex poäng tillgodo till Timrå närmast nedanför slutspelsstrecket.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela