3 av 5
4 av 5
5 av 5

Säg farväl till slutspelet, Timrå

Timrå tog sig samman och kom igen ifrån ett 0-2-underläge mot Skellefteå hemma i E.ON Arena. Men trots upphämtningen så slutade det med förlust för TIK som nu får det mycket svårt att nå slutspel.

Timrå förlorade hemma mot Skellefteå med uddamålet, 2-3.

SAIK tog ledningen redan efter tolv sekunders spel.

Jimmie Ericsson överlistade Anders Lindbäck i hemmakassen och gästerna fick en drömstart.

Trots 10-8 i skott så blev det inga fler mål i en rätt så händelsefattig och sömnlös förstaperiod.

I mittakten så fick vi se ytterligare ett tidigt mål.

Även denna gång var det gästande Skellefteå som hittade rätt.

Tomas Surovy gjorde målet, framspelad av Petr Tenkrat.

Vid det här skedet av matchen så var det ingenting som talade för att hemmalaget skulle orka komma igen. Men när SAIK drog på sig onödiga utvisingar så fick Timrå ändå chansen - och tog den.

Efter 27.23, i spel 5-mot-3, så nätade Mattias Karlsson och reduceringen var ett faktum.

I tredje perioden så kom hemmalaget ut med bra energi och intensitet vilket också lönade sig.

Redan efter 02.50 in i slutperioden så fick de 5694 som var på plats i E.ON Arena se Karlsson lirka in sitt andra mål för kvällen och glädjen visste inga gränser bland hemmafansen.

Vid det här läget av matchen så såg TIK till och med ut att kunna gå mot seger - men så blev det inte.

Det blev inga poäng alls för Timrå, för Karlsson skulle inte bli den enda tvåmålsskytten för kvällen.

Jimmie Ericsson, som redan gjort ett mål i matchen för sitt Skellefteå, nätade på nytt med fyra minuter kvar att spela.

Hemmalaget försökte pressa på för ytterligare kvittering, men detta utan att lyckas.

Det blev en snöplig förlust för Challe Berglunds grabbar som nu har sex poäng upp till slutspelsplats - och har dessutom samtidigt en match mer spelad än lagen ovanför.

Det blir i stället till för Timrå att kolla nedåt i tabellen för att undvika att hamna på en kvalserieplats.