1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2

Markström guld värd för Brynäs

Brynäs förlorade skotten med 17-30 hemma mot Djurgården. Men trots stockholmarnas övertag så var det Gävlelaget som vann matchen med övertygande 4-1.


Djurgården vann skotten med hela 17-30 under lördagskvällen då laget gästade Brynäs i Gävle. Men det var, trots kraftigt övertag i den statistiken, hemmalaget som vann matchen och det med klara 4-1.

Stephen Dixon gav Brynäs ledningen efter 15.04 och när klockan stod på 17.57 så kunde Magnus Kahnberg sätta 2-0. Detta i en förstaperiod där stockholmarna vann skotten med överlägsna 3-10.

I andra perioden fortsatte gästernas dominans - skottmässigt - och nu fick man även hål på Jacob Markström i hemmakassen. Rutinerade, Kristofer Ottosson, reducerade och detta redan efter 38 sekunders spel.

Matchen svängde fram och tillbaka, men det var Djurgården som hade mest puck. Trots detta så kom nästa kalldusch för Hardy Nilssons nollåttor efter 36.16, då Juuso Hietanen hittade nätmaskorna bakom en chanslös Björn Bjurling.

Bjurling, som inte alls hade någon lyckad afton, byttes ut efter 3-1-målet och ersattes av 24-årige, Gustaf Wesslau.

I slutperioden så bevakade hemmalaget sin ledning och när det sedan endast återstod 57 sekunder kvar att spela, så fastställde Eero Somervuori slutresultatet till 4-1, framspelad av Jörgen Sundqvist och Andreas Dackell - detta i power play.

I och med segern så visar Brynäs upp en helt ny sida av effektivitet och skickar samtidigt ut en passning till de andra lagen i serien att man på allvar blir att räkna med i det kommande slutspelet senare i vår.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

2 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

3 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.