Söndag 9 Maj
Stockholm

Markström guld värd för Brynäs

1 av 2
2 av 2

Brynäs förlorade skotten med 17-30 hemma mot Djurgården. Men trots stockholmarnas övertag så var det Gävlelaget som vann matchen med övertygande 4-1.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Djurgården vann skotten med hela 17-30 under lördagskvällen då laget gästade Brynäs i Gävle. Men det var, trots kraftigt övertag i den statistiken, hemmalaget som vann matchen och det med klara 4-1.

Stephen Dixon gav Brynäs ledningen efter 15.04 och när klockan stod på 17.57 så kunde Magnus Kahnberg sätta 2-0. Detta i en förstaperiod där stockholmarna vann skotten med överlägsna 3-10.

I andra perioden fortsatte gästernas dominans - skottmässigt - och nu fick man även hål på Jacob Markström i hemmakassen. Rutinerade, Kristofer Ottosson, reducerade och detta redan efter 38 sekunders spel.

Matchen svängde fram och tillbaka, men det var Djurgården som hade mest puck. Trots detta så kom nästa kalldusch för Hardy Nilssons nollåttor efter 36.16, då Juuso Hietanen hittade nätmaskorna bakom en chanslös Björn Bjurling.

Bjurling, som inte alls hade någon lyckad afton, byttes ut efter 3-1-målet och ersattes av 24-årige, Gustaf Wesslau.

I slutperioden så bevakade hemmalaget sin ledning och när det sedan endast återstod 57 sekunder kvar att spela, så fastställde Eero Somervuori slutresultatet till 4-1, framspelad av Jörgen Sundqvist och Andreas Dackell - detta i power play.

I och med segern så visar Brynäs upp en helt ny sida av effektivitet och skickar samtidigt ut en passning till de andra lagen i serien att man på allvar blir att räkna med i det kommande slutspelet senare i vår.

Kommentera
Kopiera länk
Dela