Måndag 10 Maj
Stockholm

Succémålvakten kan vara förlorad för Färjestad

I fjol förlorade Färjestad Jonas Gustavsson till Toronto Maple Leafs. Nu kan ersättaren Henrik Karlsson på god väg till NHL. San José Sharks vill ha honom till nästa säsong.
1 av 3
I fjol förlorade Färjestad Jonas Gustavsson till Toronto Maple Leafs. Nu kan ersättaren Henrik Karlsson på god väg till NHL. San José Sharks vill ha honom till nästa säsong. Foto: Bildbyrån
2 av 3
3 av 3

I fjol förlorade Färjestad Jonas Gustavsson till Toronto Maple Leafs. Nu kan ersättaren Henrik Karlsson på god väg till NHL. San José Sharks vill ha honom till nästa säsong.- Vi ser stor potential i honom, säger scouten Shin Larsson till vf.se.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

26-årige Henrik Karlsson skrev kontrakt med San José Sharks redan innan säsongen. Detta för att Sharks skulle få kontroll över stockholmarens NHL-rättigheter. Av allt att döma kommer man att försöka utnyttja den till sommaren, skriver Värmlands Folkblad.

- Vi signerade Henrik (Karlsson) för att vi ser stor potential i honom. Även om det är hans första hela säsong i elitserien så har han tagit stora kliv på kort tid och kommit igång ordentligt, säger klubbens scout Shin Larsson till tidningen.

- Trots storleken har han bra rörlighet och täcker hela tiden av stora ytor. Han är väldigt atletisk och har rätt ålder för att vara mogen för NHL.

Slutspelet avgör Nabokovs öde

San José, som toppar Western Conference, har Evgeni Nabokov och tysken Thomas Greiss som målvaktsspar den här säsongen. Nabokovs kontrakt löper ut efter säsongen och efter flera år av slutspelsmisslyckanden kan han ligga pyrt till.

- Slutspelet kommer vara helt avgörande, men som det känns nu är det väldigt öppet hur målvaktssidan kommer att se ut i San José Sharks nästa säsong, menar Shin Larsson.

Bortsett från de nämnda målvakterna har Sharks ingen målvakt i organisationen som är NHL-beredd. I farmarlaget Worcester Sharks finns de orutinerade talangerna Alex Stalock, 22, och Tyson Sexsmith, 20. Det öppnar naturligtvis dörren för Henrik Karlsson.

- Jag har faktiskt inte tänkt på det så mycket, vad som kommer att hända. Det är klart NHL är en dröm, men jag trivs också väldigt bra här i Karlstad, säger Henrik Karlsson till vf.se.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela