Onsdag 12 Maj
Stockholm

Rönnberg tar över Småkronorna - vem ersätter i Luleå?

1 av 3
2 av 3
Roger Rönnberg tar över efter Per Mårts. Vem ersätter Rönnberg i Luleå?
3 av 3
Roger Rönnberg tar över efter Per Mårts. Vem ersätter Rönnberg i Luleå?. Foto: Bildbyrån

Roger Rönnberg tar över efter Per Mårts. Vem ersätter Rönnberg i Luleå?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Thomas "Bulan" Berglund och Jonas Rönnqvist pekas ut som Luleås nya elitserietränare där det mesta ser ut som att Roger Rönnberg blir Pär Mårts efterträdare i Team 20-landslaget.

Luleålegendaren Berglund tränar sedan två säsonger tillbaka Luleås J20-lag där han haft stor framgång i vinter och trots en ganska blek fjärdekedja toppar Top 8-serien efter fyra omgångar.

- Jag har inte fått någon förfrågan ännu men självklart är jag intresserad. Just nu ligger fokus på J20, säger Bulan själv till kuriren.nu.

Rönnqvist har under samma tidsperiod firat framgång med små medel i Almtuna. Dessförinnan startade duon sina tränarkarriärer tillsammans i Piteå.

- Det är ett enormt stort jobb att vara elitserietränare och då gäller det såklart att arbeta med personer som man tycker om. "Bulan" är en som jag trivs med, har Rönnqvist tidigare sagt till tidningen.

Skulle Luleå välja den hemvävda lösningen för man traditionen vidare. Den stora delen av lagets tränare under 2000-talet har haft sin bakgrund i klubbens J20-lag. Roger Rönnberg, Jens Hellgren och Roger Kyrö har alla gått den vägen.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela