Fredag 27 Maj
Stockholm

Jonathan Hedström utanför laget

Hedström bänkas.
Hedström bänkas. Foto: Bildbyrån

"Måste visa att man är bättre än andra"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bara ett mål på 34 matcher den här säsongen. Nu har den tidigare landslagsspelaren Jonathan Hedström hamnat i kylan. I kvällens möte med Brynäs är Luleåforwarden bara med som extraforward.

- Det är ingen markering från vår sida. Det är inte i första hand någon petning, utan vi ser till lagets balans och när nu spelare kommer tillbaka kände vi inte att vi hittade någon plats åt Jonte, säger tränaren Roger Rönnberg till nsd.se.

- Det är en konkurrenssituation och man måste visa att man är bättre än några andra för att ta en plats.

Bakom sidsteppningen står det faktum att Mikael Lidhammar och Emil Lundberg är tillbaka efter skador. Dessa två rankas i dagsläget högre än Jonathan Hedström.

- Jonte måste åka mycket skridskor för att vara bra och vi känner väl att det har pendlat en del där. Han måste spela med hög intensitet, vilket han vet om, säger Roger Rönnberg till NSD om vad forwarden måste förbättra.

- Jonte är oerhört ödmjuk och lyhörd och har absolut inga försvarsmekanismer. Han är inte hundra procent nöjd med det han har presterat.

Klart är också att Anders Nilsson är tillbaka mellan stolparna efter att Mattias Modig haft det största ansvaret den senaste tiden.

- Anders har stått på huvudet på träningarna den senaste tiden. Han har varit riktigt het. Han är tillbaka för fullt. Han hade en liten dipp efter JVM, vilket är naturligt, samtidigt som Mattias Modig har varit stabil, förklrar Roger Rönnberg.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela